Erhürman: Hükümet ayrımcılığa karşı mücadelenin teminatı

ads ads ads ads
13/02/2018

ads
Erhürman: Hükümet ayrımcılığa karşı mücadelenin teminatı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Hükümet Programı üzerindeki görüşmelerini 14 saat süren toplantının ardından tamamladı. Güven oylaması ise Perşembe günü yapılacak. Hükümetin güvenoyu alması için 26 evet aranacak.

Muhalefetin hükümet programına ilişkin eleştirilerine son olarak Başbakan Tufan Erhürman yanıt verdi.

Başbakan Tufan Erhürman, 12’yi geçirmek için gösterilen çabalar olduğuna dikkat çekerek, kendilerinin de buna uygun tavır ve davranışlar içine gireceklerini belirtti…

Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre’nin yaptığı konuşma ile Meclisin seviyesini hangi noktalara çekmek istediğini gösterdiğini ifade eden Erhürman, birilerinin ülkeyi doğum yeri ve etnik kökeni üzerinden bölmeye çalıştığını belirtti.

Erhürman, hükümetin bu ülkede eşitliğin, ayrımcılığa karşı mücadelenin teminatı olduğunu vurguladı…

Ana muhalefet partisinin demokrasiyle olan ilişkisini çok iyi bildiklerini belirten Erhürman, “konuşmalarda provokasyonun dibine vurdunuz” dedi…

Hükümet programında 12 kez KKTC ifadesi geçtiğini, zaten KKTC’nin hükümet programından bahsedildiğini belirten Erhürman, nerenin hükümeti olunduğunun farkında olduklarını söyledi…

Erhürman, UBP neden iktidara gelemediğini, hükümete değil kendisine sorması gerektiğini ifade ederek, “neden kimsenin UBP ile koalisyon kurmak istemedi düşünmeleri gerekir” dedi.

Erhürman, protokole Kıbrıs konusuyla ilgili bir şey konulmadığını ama gerektiğinde ortak açıklama yapacaklarını, olmazsa da farklı görüşlerini paylaşacaklarını vurguladı.

Her şeye rağmen Meclisin verimli çalışması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Erhürman, halka hizmet etmeleri gerektiği bilinciyle hareket edeceklerini belirtti.

Erhürman, eleştiri ve katkılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Erhürman’ın konuşmasının ardından hükümet programı üzerindeki görüşmeler tamamlandı…

Bir sonraki birleşim 15 Şubat Perşembe günü yapılacak… Bu birleşimde Hükümet programının oylaması gerçekleştirilecek…

13/02/2018 09:40
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: tufan erhürman, ctp, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.