Erhürman seçim tarihini verdi: 7 Ocak

ads ads ads ads
12/10/2017

ads
Erhürman seçim tarihini verdi: 7 Ocak

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ‘seçim tarihi’ isteyen Başbakan Hüseyin Özgürgün’e tarih verdi: “Olabilecek en yakın tarih 24 Aralık, ama yılbaşından hemen öncedir o nedenle İŞTE TARİH 7 OCAK 2018, BUYURSUNLAR SEÇİME GİDELİM”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün "erken seçim" çağrısına bir kez daha yanıt verdi, seçim tarihi açıkladı:  " 7 Ocak mümkün görünen en erken tarihtir. Bu tarihi öneriyoruz. Meclis'te de önereceğiz. Başbakan tarih istedi, 7 Ocak'ı veriyoruz."
Erhürman, yasal olarak mümkün olan en erken tarihte seçim için UBP'nin Meclis komitesindeki sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini de anımsattı.

24 Aralık da olur!

"Yasal olarak 24 Aralık'ta mümkündür ancak bu tarih yılbaşından hemen öncedir diye, biz özellikle 7 Ocak tarihini verdik, eğer isterlerse 24 Aralık da olur" diyen Erhürman, Meclis'te Seçim Yasası'nın görüşüldüğü komitede UBP'nin hem başkan olduğunu hem de çoğunluğu bulunduğunu da anımsattı. 
Erhürman, "Sayın Başbakan'ı anlamakta ve ciddiye almakta büyük güçlük çekiyorum. Söylemlerim çok nettir. Şu anda kendi partisinden milletvekili İzlem Gürçağ'ın Komite Başkanı olduğu Seçim ve Halk Oylaması Yasası tartışılıyor. Bunu hemen bitirelim, Meclis'e getirelim" diye konuştu.

Erhürman: “İşte tarih 7 OCAK 2018!”


CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ‘seçim tarihi’ isteyen Başbakan Hüseyin Özgürgün’e tarih verdi: “Olabilecek en yakın tarih 24 Aralık, ama yılbaşından hemen öncedir o nedenle işte tarih 7 OCAK 2018, buyursunlar seçime gidelim.”

Erhürman, dün BRT'de katıldığı programda şunları söyledi:

“Sayın Başbakanı anlamakta ve ciddiye almakta büyük güçlük çekiyorum, o güçlük daha da artıyor. Benim söylediklerim çok net. Şu anda Meclis Komitesi'nde seçim yasasıyla ilgili teknik değişiklikler yapılıyor. Komite Başkanı ve çoğunluğu kendi partisindendir; bu değişiklikleri tamamlayınız. Meclis Genel Kurulu'nda onayı, Resmi Gazete'de yayınlanması sonrasında 60 gün içinde seçime gidilebilir.  Yasal olarak 24 Aralık gibi seçime gidebilecek durumdayız. Ama yılbaşından hemen öncedir, sıkıntılı olabilir, o zaman daha net bir tarih verelim, yüreği rahatlasın: 7 OCAK!  Meclis'te gerekli düzenlemeyi yapınız! Başkanı da sizde, çoğunluk da sizde… Tarih mi istediğiniz, eğer zamanında genel Kurula sevk ederlerse aralık sonu ocak başı, yılbaşı hemen geçsin 7 Ocak tarihi mümkün olan en yakın tarih. İlla ki tarih istiyorsa işte tarih, bunu Meclis’e de götürürüz. Getirsinler getirmezlerse biz getiririz. Ben çok net söylüyorum, daha önce de tekrarladık, UBP-DP hükümetinin iktiarda kaldırğı her gün, geleceğimizin çalındığı bir gündür."
 


Özgürgün: Halkımıza hayırlı olsun

CTP Genel Başkanı Erhürman'ın 7 Ocak'ı işaret eden "Erken Seçim" tarihi sonrasında Başbakan Hüseyin Özgürgün, BRT Ana Haberleri'nde telefonla bağlanarak, "Tarih verildi, halkımıza ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.

12/10/2017 19:39
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: seçim tarihi, erhürman, 7 ocak
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.