Erhürman'dan Anastasiadis’e tepki

ads ads ads ads
24/05/2016

ads
Erhürman'dan Anastasiadis’e tepki

BRT’de yayımlanan Yeni Gün Haber’e konuk olan Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Tufan Erhürman, Rum Lider Anastasiadis’in Cumhurbaşkanı Akıncı’nın katılımı nedeniyle Dünya İnsani Zirvesi liderler yemeğine katılmamasına tepki gösterdi.

Anastasiadis’in tavrının zirve kapsamındaki yuvarlak masa toplantısında verdiği olumlu mesajlarla çeliştiğini ifade eden Erhürman, “Bu Kıbrıs Rum Tarafı’nın kalıplaşmış davranış biçminin sonucudur” dedi.

Erhürman, “Görüşmeler Birleşmiş Milletler şemsiyesi altında yapılır ve burada da iki toplum lideri vardır. Ancak Rum toplumunun kalıplaşmış tavrını Anastasiadis’de sürdürmeye devam ediyor. Oysa artık tam da Anastasiadis’in söylediği gibi yaratıcı liderlik, kalıplaşmiş liderlikten kurtulmak gerekiyor. Halklara doğru mesaj veremek gerekiyor. Keşke Anastasiadis yemeğe katılsa alışılmış kalıplaşmış tututmu kırsa ve Akıncı ile daha önceki gibi samimi fotoğraflar verseydi” dedi.

Erhürman, Anastasiadis’in davranışına şaşırmamakla birlikte zirvedeki yuvarlak masa toplantısında dile getirdiği gibi yeni bir liderlik sergilemeli cesareti göstermesini beklediğini kaydetti.

Erhürman, Anastasiadis’in bu reaksiyonunun müzakere masasına yansımasını beklemediğini de belirtti. 

24/05/2016 14:33
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Tufan Erhürman, nikos anastasiadis
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.