Erhürman'dan Sert Açıklama

ads ads ads ads
26/08/2016

ads
Erhürman'dan Sert Açıklama

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Tufan Erhürman, seyrüsefer harçları ile ilgili af getiren yasa gücünde kararnameyle, hükümetin hem Anayasa’nın 112’nci maddesini ihlal ettiğini, hem harçlarını düzenli ödeyen yurttaşlara haksızlık yaptığını, hem de Meclis’in yetkilerini kullanma olanağını fiilen elinden aldığını savundu.

Erhürman yaptığı yazılı açıklamada, Meclis’in çalışmaya başlamasına bir aya yakın bir süre kalmışken çıkarılan bu yasa gücünde kararnamenin “ivedi” olduğunu, herhangi bir gerekçeyle açıklamanın mümkün olmadığını ileri sürdü.

Anayasa’nın 112’nci maddesine göre, yasa gücünde kararnamelerin ancak “ekonomik konularda, ivedilik varsa” çıkarılabileceğine işaret eden Erhürman, yasa gücünde kararnamelerin 90 günlük geçerlilik süresiyle kısıtlı olduğunu ve vatandaşların bu doksan günlük süre içerisinde, yapılan değişiklikten yararlanması gerektiği anımsattı.

Anayasa’nın 112’nci maddesine göre, Meclis’in yasa gücünde kararnamelerle ilgili kararlarını doksan gün içinde verdiğini belirten Erhürman, “bu durumda, Meclis bu yasa gücünde kararnameyi görüşemeden önce, yasa gücünde kararname doğurabileceği bütün hukuki sonuçları doğurmuş olacaktır. Yani meclisin bu yasa gücünde kararnameyi görüşmesinin artık hiçbir anlamı yoktur. Bu, açıkça, meclisin devre dışı bırakılması, meclisin yetkisinin Hükümet tarafından gasp edilmesidir” dedi. Erhürman şöyle devam etti:

“Hükümetin göreve geldiği günden bu yana sürdürdüğü ciddiyetsizliği, hukuk tanımazlığı ve meclisi ayaklar altına alma tutumunu kabullenmek mümkün değildir ve kabullenilmesi söz konusu olmayacak, yargı yolu dahil her türlü meşru yöntemle bu anlayışa karşı mücadele edilecektir.”

26/08/2016 12:20
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Tufan Erhürman
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.