Erk: Tek amaç Kıbrıs Türk futbolunu dünyaya açmak

ads ads ads ads
31/03/2015

ads
Erk: Tek amaç Kıbrıs Türk futbolunu  dünyaya açmak

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na (KTFF) karşı yapılan saldırıları kınadıklarını bildirdi.

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, yaptığı yazılı açıklamada, ilgili bakanlığın KTFF ile ilişkileri askıya alma açıklamasını, devlet ve kurumları arasındaki ilişki açısından çok yanlış ve tehlikeli bulduklarını vurguladı.

Kutlay Erk, KTFF’nin başlattığı KOP sürecinin herkesin bildiği bir süreç olduğunu, aradan geçen zamanda herhangi farklı bir açılım yapılamadığı için sürecin başladığı gibi devam ettiğini kaydetti.

“TEK AMAÇ DÜNYAYA AÇMAK”

“KTFF’nin buradaki tek amacı Kıbrıs Türk futbolunu ve sporcularını dünyaya açmaktır” diyen Erk, bunda garipsenecek bir şey olmadığı gibi yarım yüzyıldır bekleyen bir isteğin gerçekleşmesi, haklı bir mücadelenin kazanılması için halkın Federasyon’un arkasında olduğunu kaydetti.

Federasyon’un Kıbrıslı Türk sporcuları dünyaya açmak için artık daha fazla beklemek istemediğini anlatan Erk, “Bu nedenle başlatılan girişimi desteklediğimizi bir kez daha belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

Federasyon’un un girişiminin Kıbrıs Cumhuriyeti ortaklık haklarından kaynaklanmakta olduğunun altını çizen Erk, doğal gaz ve münhasır ekonomik bölge için bu ortaklıktan kaynaklanan haklar adına yapılan siyasetin söz konusu futbol olunca farklılaşması samimi ve tutarlı değildir. Benzeri bir durumu Lefkoşa Türk Belediyesi’ni (LTB) Dünya Belediyeler ailesine ve onların kurumlarına üye yaptığımızda da yaşadık” dedi.

LTB’nin uluslararası tanınmış kimliğinin hem Lefkoşalılar, hem de Kıbrıs Türk halkı için birçok kapılar açtığını kaydeden Erk, aynı siyasetin Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportlarında da yapıldığını, tehditler savrulduğunu, ancak başarılı olunamadığını ifade etti.

Erk, “Kıbrıslı Türkleri çözümsüzlük koşullarının statükosuna mahkûm etmek isteyenlerin ortalığı terörize edip ne kadar baskı ve şantaj yaparlarsa yapsınlar başarısız olacaklarını, Kıbrıslı Türklerin onlara rağmen dünya ile entegre olacağını” kaydetti.

Erk, “Siyasi düsturu hamasetten öteye gidemeyen kişilerin Federasyon’a karşı başlattığı saldırıları bir kez daha kınıyoruz. Hele ki ilgili bakanlığın ilişkileri askıya aldığı yönündeki açıklamalarını, devlet ve kurumları arasındaki ilişki açısından çok yanlış ve tehlikeli buluyoruz” dedi.

“Hükümetin bir bakanlığının muhatap olduğu bir kurumu tehdit eder şekilde açıklama yapmasının kabul edilebilir olmadığını” kaydeden Erk, devletin vatandaşı için var olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtti.

Erk, devletin kendi kurumlarına mali kaynak ve imkan sağlıyor diye ‘ya istediğimi yap, ya da desteği keserim, ilişkileri askıya alırım’ şeklinde tehditler savuramayacağını, bunun ciddiyetle bağdaşmadığını, bu tavrın sorunlara çözüm yerine yıkım getireceğini savundu.

Tüm kesimleri sağduyuya davet eden CTP-BG Genel Sekreteri Erk, sorunun değil çözümün parçası olmaya ve barış dili kullanmaya da çağırdı. 

31/03/2015 14:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kutlay erk
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.