Eroğlu, seçim kampanyasını başlattı

ads ads ads ads
01/03/2015

ads
Eroğlu, seçim kampanyasını başlattı

Cumhurbaşkanı ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, seçim kampanyasını dün başlattı.

Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda “Büyük Buluşma” adıyla düzenlenen halka açık bir etkinlikte konuşan Derviş Eroğlu, cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve önümüzdeki dönemde yapacaklarına ilişkin görüşlerini ve hedeflerini anlattı.

Diyalog - Kamil Hünerli

Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Demokrat Parti (DP) yöneticileri ve üyelerinin yoğun katılım gösterdiği etkinliğe Eroğlu, “Sevgili kardeşlerim... Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, vatan topraklarımızın, güvenilir, cefakar, vefakar, dost insanları... Hoş geldiniz.. Bir kez daha tarih yazıyoruz. Bayraklarımızla buradasınız. Eleleyiz. Gönül-gönüleyiz. Güvenli yarınlarımızın aydınlığı için bir aradayız” diyerek başladı.

“Bu yolu beraber yürüyeceğiz…”

“Ben sizleri seçmenlerim olarak değil dava arkadaşlarım olarak görüyorum. Bu yola berber çıktık, beraber yürüyoruz, beraber yürüyeceğiz” diyen Eroğlu, cumhurbaşkanlığı yarışında en önemli noktaya gelindiğine dikkat çekerek, birlik beraberlik içerisinde çalışarak seçimi ilk turda kazanmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Eroğlu yeniden cumhurbaşkanlığına aday olma gerekçelerini ise, “Adayım, çünkü, görüşmeci olarak yürüttüğüm Kıbrıs müzakerelerinde adil bir sonuca gidebilecek tecrübe ve bilgi birikimine sahip tek adayım. Sonuç almak politik vaatler ve siyasal maceracılıkla olmaz. Bu emanet ağırdır, Devlet Adamı ciddiyeti gerektirir” sözleriyle açıkladı.

5 yıllık hedefte neler var?

Eroğlu, önümüzdeki 5 yıllık dönemdeki hedeflerini şu şekilde sıraladı:

•Kıbrıs sorununa müzakereye dayalı bir çözüm konusundaki yapıcı ve proaktif tutumumuzu sürdürmeye devam edeceğiz;

• Cumhurbaşkanlığı teşkilat yapımıza, görüşmeci heyetimize, danışma kurulumuza yeni isimler ekleyerek daha güçlü , daha etkili olacağız;

• Görüşmelerin zaman takvimi olmaksızın sonsuza dek devam edemeyeceğini muhataplarımıza ve dünyaya bir kez daha anlatılacağız;

• Kamu diplomasisi yoluyla gerçeklerin daha yoğun girişimlerle içte ve dışta anlatılmasına devam edileceğiz;

• KKTC’nin dış dünyadaki görünürlüğünün artırılması için gösterdiğimiz çabaları yoğunlaştırarak devam ettireceğiz;

• AB ile ilişkilerin geliştirilmesi, ticari alanda söz verilenlerin yapılmasının sağlanması, Yeşil Hat Tüzüğü’nün geliştirilmesi için çabalarımız artıracağız;

• İslam ülkeleriyle işbirliği sahalarının genişletilmesi ve İslam İşbirliği Teşkilatı’na asil üyelik konusunda ilerleme sağlanması yönündeki çalışmalarımızı daha güçlü sürdüreceğiz;

• Güçlü kültürel bağlarımız bulunan Türk Devletleri ile ilişkilerimizin geliştirilmesi ve etkin işbirliği sağlanması için daha yoğun çalışacağız;

• Tüm bu girişim ve uğraşlarda, Garantörümüz ve Anavatanımız Türkiye ile tam bir işbirliği ve uyum içinde hareket etmeye devam edeceğiz.

Sosyal projeler

Eroğlu konuşmasında; müzakere masasındaki Yönetim ve Güç Paylaşımı, Avrupa Birliği, Mülkiyet konusu, Toprak konusu, Güvenlik ve Garantiler, Vatandaşlık konusundaki görüşlerini de salondaki taraftarlarıyla paylaştı.

Eroğlu konuşmasında ayrıca, sosyal sorumluluk projelerini ise “Çocuk Odaklı Toplum Projesi”, “Cumhurbaşkanlığı Sanat Ödülleri” ve “Cumhurbaşkanlığı Spor Ödülleri” verilmeye başlanacaktır. Yasası yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrasının kuruluşu tamamlanacak, düzenli konserler verilmesi sağlanacaktır.

* Vakıflar Sineması bir konser salonuna dönüştürülecek, konser salonunun etrafındaki yapının bir kültürel-sanatsal merkez halini alması için çaba gösterilecektir.

* Gençlerimiz ve Kadınlarımız için var olan örgütleri ve kişisel olarak katılabilecekleri, onların sorunlarına eğilecek, Kıbrıs konusu başta olmak üzere ülkemizin konuları ile ilgili olarak görüşlerini, düşüncelerini, projelerini ortaya koyabilecekleri bir “Gençlik Konseyi” ve “Kadın Konseyi” yaşama geçirilecektir” sözleriyle açıkladı. 

01/03/2015 10:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: derviş eroğlu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.