Eroğlu Bağımsız Aday Olacağını Açıkladı

ads ads ads ads
28/11/2014

ads
Eroğlu Bağımsız Aday Olacağını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Nisan 2015’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde bağımsız aday olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Kıbrıs Türk halkının sesine kulak vererek, UBP ile DP-UG’nin çağrılarına uyarak, sivil toplum kuruluşları ve kurumlarımızın belirttiklerini dikkate alarak,işin kolayını seçmeden, sorumluluktan kaçmadan, sizlerin bana yüklediği misyonun bilinci içerisinde, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimine bağımsız aday olarak katılmaya karar verdim” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, gelecek yıl Nisan ayında yapılacak KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili açıklaması bugün yaptı. Eroğlu’nun halka hitaben yaptığı açıklama saat 12.00’de televizyon ve radyolardan yayınlandı.

“ONURLA VE GURURLA YÜRÜTTÜM”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 2010’dan beri Cumhurbaşkanlığı görevini, heyecanını bir an bile yitirmeden onurla ve gururla yürüttüğünü, yürütmeye devam ettiğini söyledi.

Eroğlu, “Sizin içinizden çıktım, sizinle birlikte,yürüdüm, yürüyorum. Cumhurbaşkanı olarak sizlerin benden beklentilerinizin ve ihtiyaçlarınızın bilincindeyim. 2010 yılında Cumhurbaşkanı adayı olurken sizlere verdiğim tüm sözleri yerine getirmenin huzur ve mutluluğu içerisindeyim” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanlığı kapılarını halka açacağız dedik, açtık. Göreve başlar başlamaz müzakereleri devam ettireceğimizi söyledik, müzakerelerden de, masadan da kaçmadık. Halkımızın yarattığı değerleri bir araya getiren, her görüşten insanların bulunduğu Danışma Kurulumuzu oluşturduk.

Masada halk olacak dedik, sizin görüşlerinizi masaya taşıdık. Kurum ve kuruluşlarımızın katkı sağladıkları Halk Konseyi’ni yaşama geçirdik. Cumhuriyet Meclisimizi, hükümetlerimizi, siyasi partilerimizi hep devrede tuttuk. Meclis Platformumuzla sürekli istişarelerde bulunduk”

“CUMHURBAŞKANLIĞI SANATA, ÇEVREYE, KÜLTÜRE VE SPORA DEĞER VEREN BİRKONUMA GETİRİLDİ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı’nın sadece Kıbrıs konusuyla ilgilenmemesi gerektiği üzerinde durduklarına işaret ederek, “Cumhurbaşkanlığı, bu dönemde, çocuktan kadına, eğitimden sağlığa birçok sosyal sorumluluk projesine katkı koydu” dedi.

Ülkenin daha iyi idare edilmesi için ellerini taşın altına koymaktan kaçmadıklarını kaydeden Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı’nın sanata, sanatçıya, çevreye, kültüre, spora ve gençlere değer veren bir konuma getirildiğini söyledi.

“EN KAPSAMLI UZLAŞMA METNİNE İMZA KOYDUK”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 11 Şubat 2014 tarihinde Rum liderle imza koydukları Ortak Açıklama Metni’nin, 1974 sonrası iki halkın liderleri arasında varılan en kapsamlı uzlaşma metni olduğuna dikkat çekti.

Eroğlu, “Umarım muhataplarımız da çözüm konusunda bizim kadar samimi olurlar ve biran önce masaya geri dönerler. Kıbrıs konusu artık bir sonuca bağlanmalıdır. Kıbrıs Türk halkı belirsizlikten ve ambargolar altında yaşamaktan kurtulmalıdır. Kıbrıs Türk halkının nasıl bir antlaşma istediği bellidir. Her zaman söylediğim gibi, halk ne isterse çözüm de o olmalıdır” dedi.

“SİZİNLE AYNI FİKİRDEYİM”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, şöyle devam etti:

“Ben sizin; kendi kendinizi yönetme hakkınızdan asla vazgeçmeyeceğinizi biliyorum. Ben sizin, olası bir anlaşmadan sonra yarınlarımızdan endişe duymadan güven içinde yaşamak istediğinizden eminim.

Ben sizin, kimliğinizi yitirmek istemediğinizden, toplumsal varlığımıza zerre kadar zarar gelmesine razı olmayacağınızdan eminim.Ben sizin, bir devletin, onurlu, başı dik vatandaşları olarak Dünyaya açılmak istediğinizi biliyorum. Ben sizin, daha refah, yaşam kalitesi daha yüksek bir ülkede yaşama arzunuzu biliyor ve takdir ediyorum. Sizinle ayni fikirdeyim”

“HALKIN SESİNE KULAK VERDİM”

Cumhurbaşkanı Eroğlu, halkın kendisine duyduğu güvenin, verdiği desteğin farkında olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda da halkın sesine kulak verdiğini söyledi.

Eroğlu, “Ulusal Birlik Partisi ile Demokrat Parti Ulusal Güçler’in çağrılarına uyarak,sivil toplum kuruluşları ve kurumlarımızın belirttiklerini dikkate alarak,işin kolayını seçmeden, sorumluluktan kaçmadan, sizlerin bana yüklediği misyonun bilinci içerisinde, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimine bağımsız aday olarak katılmaya karar verdiğimi siz halkımızla paylaşıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, şöyle devam etti:

“Kıbrıs Türk halkının hak ve hukukunun görüşme masasında gerektiği gibi korunmasında oynamakta olduğum kritik rolün bilincindeyim. İç konularda sağlayabileceğim katkının ne olduğunun idraki içindeyim. Cumhurbaşkanlığı makamı gerek Kıbrıs Konusu gerekse ülkenin iyi yönetilmesi açısından çok önemli bir misyona sahiptir. Dolayısıyla, bu makamda yapılacak hataların bedeli büyük olur. İşte bu düşünceler, karar verme sürecinde başlıca etkenler olmuştur.”

“DİK DURMAYA DEVAM EDECEĞİM”.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bugüne kadar halk için dik durduğunu, durmaya da devam edeceğini söyledi. Eroğlu, “Sizlerin desteğiyle ülkemiz için kazanacağımdan, hiçbir kuşkum yoktur. Göstergeler de bu yöndedir. Allah yolumuzu açık etsin” dedi.

2010 seçimlerinde kendisine destek veren, 2015 seçimlerinde aday olması ve göreve devam etmesi çağrısında bulunan, destekleme kararı alan UBP ile DP-UG’ye de teşekkür eden Eroğlu, her zaman yanında olan çalışma ve yol arkadaşlarına, çiftçi, işçi, köylü, memur, esnaf, iş insanı, öğrenci, öğretmen kardeşlerine, vatandaşlarına desteklerinden ötürü şükranlarını ifade etti.

“ATILIM KAÇINILMAZ.. İÇ KONULARDA DAHA ETKİN OLACAĞIM”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yeni dönemde her alanda bir atılım içine girmenin artık kaçınılmaz olduğunu söyledi. Eroğlu, “Bu nedenle, önümüzdeki beş yılda özellikle iç konularda daha etkin olma kararlılığındayım” dedi.

Eroğlu, şöyle devam etti:

“Beklentilerinizi yerine getirmek için ekiplerimizle oluşturduğumuz projeleri, seçim sürecinde sizlerin bilgisine getirerek görevime devam etmek için onay talep edeceğim. Sizlerle bir araya gelmeyi sürdüreceğim. Gelişen iletişim olanaklarını, sosyal medyayı etkin şekilde kullanarak sizlerin görüşlerini alacağım. Ayni yolla sizlere düşüncelerimizi aktaracağız. Seçim sürecini karşılıklı iletişim içinde yürüteceğiz.”

“ADAY OLACAK HERKESE TEŞEKKÜR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı adayı olmanın, Anayasal ve yasal koşulları yerine getiren herkesin hakkı olduğunu söyledi.

Eroğlu, “Böylesi onurlu bir hizmet için aday olan veya olacak olan herkese demokrasimiz adına teşekkür ederim. Yapılacak seçimlerin ülkemize yararlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi. TAK

28/11/2014 11:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: derviş eroğlu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.