Eroğlu'ndan Kıbrıs Sorunu Açıklaması!

ads ads ads ads
26/07/2014

ads
Eroğlu'ndan Kıbrıs Sorunu Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs konusunu tarihe gömmek, Rumlarla adadaki gerçeklere dayalı bir antlaşma yapabilmek için samimiyetle yoğun bir gayret içinde bulunduklarını vurgulayarak, “Umarız karşı taraf 1974 öncesine dönüşün asla mümkün olmadığını anlar ve erken biz zamanda bir antlaşamaya varırız” dedi.

Cumurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Tüm gayret ve iyi niyetimize rağmen Rum bir antlaşmaya yanaşmıyorsa Kıbrıs Türk halkı olarak, anavatan Türkiye ile birlikte bize zarar veren mevcut statükonun değişmesi için etkin çıkış yolu aramak ve bulmak zorundayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Rumların oyalama taktiklerine işaret ederek, “Sporcumuzun, iş insanlarımızın, sanatçılarımızın, kısacası tüm kesimlerimizin önünü kesme, bize kendi istedikleri çözümü dayatma politikalarına daha fazla izin veremeyiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu dini bayramların Kıbrıs Türkü’nün kendi arasındaki bağları kuvvetlendirdiğini, dayanışma ve kaynaşmayı artırıcı rol oynadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının toplumsal olarak en büyük gücünün birlik ve beraberliği olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Ramazan Bayramı mesajı yayımladı.

Eroğlu mesajında, bayramların, toplumlar için sevinçlerin, coşkuların doruğa ulaştığı, paylaşıldığı, büyük anlam ve değeri olan günler olduğunu belirterek, orucun önemine işaret etti.

“AFFEDİCİ OLMAYI VE HOŞGÖRÜLÜ DAVRANMAYI BAŞARMALIYIZ”

İnsanoğlunun fani olduğunu, manevi dünyaya gereken kıymeti vermenin, her şeyin önüne sevgiyi, saygıyı, yardımseverliği koyabilmenin, insanoğlunun mutluluğunu artırdığını belirten Eroğlu mesajında şunları kaydetti:

“Bencillik, hırs, nefret, kin ve küskünlük, bizlere zarar verir, mutsuz eder. Taşınmaları insanoğlu için ağır bir yüktür. Bayram günlerini fırsat bilerek affedici olmayı, hoşgörülü davranmayı, dargınlıkları geride bırakmayı, faydasız hırslardan, nefret duygularından, aşırılıklardan kurtulabilmeyi mutlaka başarmalıyız.

Toplumsal olarak en büyük gücümüzün birlik ve beraberliğimiz olduğunu hiç unutmamalı, aramıza nifak sokmaya, yaşama sevincimizi, dinamizmimizi kırmaya çalışanlara asla izin vermemeliyiz. Devlet yönetimi olarak insanlarımızı, birey olarak etrafımızdakileri, iyiye, doğuya, güzele yönlendirmeliyiz”.

İnsanların sağlığını etkileyen kötü alışkanlıklardan uzak durması için devlet üzerine düşeni yaparken, bireylerin de birbirini uyarması gerektiğinin altını çizen Eroğlu, tüm ilgili birimler ve makamların trafik kazalarının önüne geçilmesi için özel bir gayret içinde olması denetimler ciddiyetle, en küçük bir taviz verilmeden sürekli olarak yapılması gerektiğini kaydetti.

Eroğlu; “Devletimiz, egemenliğimiz, demokrasimiz, Anavatan Türkiye ile sağlam, sağlıklı, kardeşçe ilişkilerimiz bizim için büyük önem ve değere sahiptir. Bunlara sahip çıktıkça, daha da gelişmeleri için çaba harcadıkça her alanda başarılı olacağımızdan herkes emin olmalıdır” dedi.

“FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK SALDIRILAR BİZİ ÜZÜYOR”

Eroğlu, Ramazan Bayramı’na girerken İslam ülkelerinde yaşanan iç çatışmaların, İsrail’in Filistinlilere yönelik akıl almaz, insanlık dışı saldırgan tutumun üzücü olduğunu kaydederek, İsrail’in Filistin devleti ve halkına yönelik saldırılarının Kıbrıs Türk halkının Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devamını istemekteki haklılığı somut olarak ortaya koyduğunu dile getirdi.

Eroğlu mesajını şu ifadelerle tamamladı:

”Dileğimiz İslam ülkelerindeki iç çatışmaların sona ermesi ve İslam dünyası başta olmak üzere tüm dünyaya barışın adaletin, insan haklarına saygının hakim olmasıdır. Dileğimiz, Filistin meselesinin bir an önce iki egemen devlete dayalı bir çözüme kavuşturulmasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin, anavatan Türkiye’deki kardeşlerimizin ve halkımızın mübarek Ramazan Bayramı’nın kazasız, belasız geçmesi dileklerimle candan kutlar, hepinize sağlık ve mutluluklar dilerim”  

26/07/2014 12:42
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.