Ersin Tatar: Teröre destek veren insan olamaz

ads ads ads ads
22/01/2018

ads
Ersin Tatar: Teröre destek veren insan olamaz

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar Türkiye’nin Suriye’de gerçekleştirmekte olduğu “ Zeytin Dalı Harekatı” ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

“ Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin operasyonu Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliği , bölgenin huzur ve barışı için çok önemlidir.

Kıbrıs Türkleri’ni 1974 yılında esaretten, katliamlardan kurtaran Mehmetçiğin başarısı için hep birlikte duacıyız.

Ortadoğu’da çok önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Belli ki bölgedeki doğal gaz ve petrol kaynakları hala bu de özelliğinin sürmesine neden oluyor.

Birileri bölgeyi kendi istedikleri gibi şekillendirirken Türkiye’nin güvenliğini, haklarını göz ardı edebileceğini zannetmekte, bunun için sürekli olarak Türkiye’yi terörle meşgul olmak zorunda bırakmaktadır.

Bunun farkında olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, uzun süre barışçı yollarla, diplomasiyi kullanarak meseleyi çözmeye çalışsa da muhatapları buna yanaşmamıştır.

Dolayısı ile Türkiye’nin Suriye’deki askeri harekatı bütün diplomatik yollar denendikten sonra yapılan meşru bir harekattır ve güvenliğini sağlamak zorunda olan Türkiye’nin hakkıdır.

Kıbrıs Türkleri için Anavatan Türkiye’nin güven içinde olması yaşamsaldır.

Türkiye varsa Kıbrıs Türkü, özgürdür, egemendir, bu topraklarda yaşama şansına sahiptir.

Hal böyleyken bir CTP milletvekilinin Türkiye’yi ‘ eli kanlı, barış istemeyen’  ülke olarak suçlaması, Afrika gazetesinin ‘ Türkiye’nin Kıbrıs’ı işgal ettiği gibi Suriye’yi de işgal ettiğini’ ileri sürmesi tarihi gerçekler ve güncel gelişmelerle bağdaşmamaktadır.

Anavatan Türkiye’ye bu şekilde suçlamalar yönelten CTP milletvekili ile  Afrika gazetesini hatalı, Kıbrıs Türkü için zararlı yaklaşımlarından dolayı kınıyor, doğru yola davet ediyorum.

‘Demokratik hak’ kimseye Devletinizin egemenliği, güvenliği ile oynama, teröre destek çıkma hakkı sağlamaz.

Teröre destek veren insan olamaz.

Eleştirinin, gazeteciliğin de bir sınırı vardır. Hiç bir şey Devet ve milletin çıkarının önüne geçemez.

Herkes hırsını, takıntılarını bir yana bırakarak önce milletini, Devleti’ni düşünmelidir.

Aksi takdirde bir gün gelir sizin egemenliğinize, toprak bütünlüğünüze, özgürlüğünüze göz dikenler, bu yönde hayal kuranlar başarılı olma şansını elde edebilir.”

22/01/2018 11:34
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ersin Tatar
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.