Erülkü'den 5 milyon TL'lik tazminat davası

ads ads ads ads
24/09/2016

ads
Erülkü'den 5 milyon TL'lik tazminat davası

Master Clup Boğaz Ltd. Direktörü Mehmet Erülkü, sahibi olduğu Boğaz Otel’in yıkımı konusunda tazminat davası açacağını belirtti.



Geçtiğimiz haftalarda İskele Belediyesi tarafından “kaçak” olduğu gerekçesiyle yıkılan ek yapılar için mahkemeden ara emri çıktı. Mahkeme, ara emriyle kaçak olduğu iddia edilen yapıların yıkılmamasına hükmederken, bundan günlerce önce yıkılan ek binalar için İskele Belediyesi’nin mahkemeye verileceği öğrenildi.

Master Clup Boğaz Ltd. Direktörü Mehmet Erülkü, sahibi olduğu Boğaz Otel’in yıkımı konusunda tazminat davası açacağını belirtti. Mahkemenin otelin yıkılmaması konusunda ara emri verdiğini vurgulayan Erülkü, yıkıma karışan herkese tazminat davası açacağını açıkladı.

“Belediye başkanı bunu dikkate almadı ve yıkarım dedi”

Belediye başkanının ara emrini dikkate almadığını ifade eden Erülkü, “Mahkemeye başvurduğumuzda verilen emrin gerçekleştiği konusundaydı. Şu anki belediye başkanı bunu dikkate almadı ve ‘yıkarım’ dedi. Bu defa tekrar mahkemeye başvurduk. Sabah 09.30’da mahkeme görüşülmek üzere ertelenmişti. Daha sonra 04.30’da geldi ve bu binaları yıktı” şeklinde konuştu.

“Karşı tarafın savunacak bir şeyleri yok olmadığı için savunması yoktu”

Erülkü, sözlerine şöyle devam etti:

“Aynı gün içerisinde mahkeme ara emrini verdi. Dün itibariyle de ara emri kesinleşti. Karşı tarafın savunacak bir şeyleri olmadığı için savunması yoktu. İkinci kez mahkeme kararını uygulamayarak bize göre suç işlediler. Bu durum bize tazminat yolunu açtı.

“İskele Bölge Amirliği’nde bu yıkıma katılıp da gözlemcilik yapan polislere de tek tek dava açılıyor”

Şu an emniyet birimlerinin, yani İskele Bölge Amirliği’nde bu yıkıma katılıp da gözlemcilik yapan polislere de tek tek dava açılıyor. Bununla beraber belediye çalışanlarına da dava açılıyor. Bu paralelde tazminat davası açılıyor.”

“5 milyon civarında bir tazminat davasıyla karşı karşıya kalacaklar”

Henüz tazminat miktarını netleştirmediklerine değinen Erülkü, “Henüz tazminat konusunu tamamlamadık. Tahminimce 5 milyon civarında bir tazminat davasıyla karşı karşıya kalacaklar. Önümüzdeki hafta bir basın toplantısı yapmayı düşünüyoruz. Bu bölgedeki geçerli mahkeme kararlarının uygulanmadığı konusunda bazı çalışmalarımız vardır. Bunu da bizzat belediye başkanına ileteceğiz. Mahkeme kararlarını yerine getirmesi açısından kendisine 15 gün süre vereceğiz” ifadesini kullandı.

“Bugünkü dava ile İskele Belediye başkanına mahkeme yolu görünmüştür”

Erülkü, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu kararların yerine getirilmemesi başlı başına bir suç teşkil ediyor. Yüksek Mahkeme başkanının açıkladığı gibi 2 yıla kadar hapisliği olan bir suçtur. Bunun yanında yerine getiren mahkeme kararını ikinci kez gündeme getirerek uygulanması da bir suçtur. Bugünkü dava ile İskele Belediye başkanına bir mahkeme yolu görünmüştür. Bu mahkeme yolu sonucunda mahkemeye çıkabilecek kadar da vahim bir durumdur. Mahkeme tarafından ara emri kesinleşmiştir. Bu da bizim şimdiye kadar ortaya koyduğumuz tezlerin doğru olduğunu göstermektedir.”

Aygün Erülkü: “Gelecek hafta olacak olan mahkeme bizim tazminatımızla başlayacak”

Erülkü’nün kardeşi Aygün Erülkü de Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Geçen haftaki mahkemede geçici ara emri alınmıştır. Dünkü mahkemede ara emri kesinleşti ve artık tazminat yoluna gidileceğini belirttik. Bilirkişiler zaten gelmişti. Zarar ziyan yazıldı. Gelecek hafta olacak olan mahkeme bizim tazminatımızla başlayacak” dedi.  

24/09/2016 12:57
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: erülkü, iskele, boğaz hotel, "erülkü
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.