Eski Nazi Auschwitz'te vahşeti anlattı

ads ads ads ads
30/04/2016

ads
Eski Nazi Auschwitz'te vahşeti anlattı

 Eski Nazi görevlisi 94 yaşındaki Reinhold Hanning, 170 bin kişinin katledilmesine ilişkin ilk kez konuştu. Almanya'nın Detmold kentindeki mahkemede, avukatı aracılığıyla tarihe ışık tutacak açıklamalarda bulunan Hanning, "İnsanlar vuruldu, gazla öldürüldü ve yakıldı. Cesetlerin getirilip götürüldüğünü görüyordum" dedi.

Auschwitz Toplama Kampı’na zorla çalıştırılmak ya da gaz odalarında katledilmek üzere gönderilen mahkûmların seçilmesini yönetmekle suçlanan Hanning, birçok insanı öldüren ve böylesi bir ıstıraba neden olan ‘suç örgütü’nün bir parçası olduğu için nedamet getirdiğini söyledi.

Eski Nazi, “Bile bile adaletsizliğin yaşanmasına izin verdiğim ve buna karşı gelmediğim için utanç duyuyorum” dedi.

Hanning, Auschwitz’deki toplu katliamlarda dahli olduğu yönündeki suçlamaları ise reddederek, kampın kurbanlara gaz verilen bölgesinde kısmında savundu.

"Uzun zaman sessiz kaldım. Tüm hayatım boyunca sessiz kaldım" diyen Hanning, II. Dünya Savaşı sırasında cephede yaralanınca Auschwitz'e gönderildi.

Tekrar cepheye dönme talebi iki kez reddedilen Hanning, "Hayatımın bu dönemini baskı altına almaya çalıştım. Auschwitz bir kâbustu. Keşke orada olmasaydım" dedi.

Auschwitz’den kurtulan ve davanın müştekileri arasında yer alan Leon Schwarzbaum (95), Hanning’in özrünü kabul ettiğini ancak onu affedemeyeceğini söyledi. Hanning ile ilgili kararın 27 Mayıs'ta verilmesi bekleniyor.

30/04/2016 13:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Reinhold Hannazining, eski nazi, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.