Eti böyle tüketmek daha faydalı

ads ads ads ads
20/11/2014

ads
Eti böyle tüketmek daha faydalı

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, etin C vitamini içeren içeceklerle tüketildiğinde daha faydalı olduğunu belirtti.

İnanç, yaptığı yazılı açıklamada, ette bulunan vitamin ve minerallerin, C vitamini ile tüketildiğinde vücut tarafından daha çok kullanıldığını ifade etti. C vitamininin, et grubunda yer alan demirin, A ve B vitaminlerinin, vücutta daha elverişli olarak kullanılmalarında gerekli olan önemli bir vitamin olduğunu aktaran İnanç, "Ette bulunan vitamin ve mineraller, C vitamini ile tüketilmesi halinde vücut için daha faydalı hale geliyor. Bu nedenle et tüketirken yanında bir bardak portakal suyu içilmesi önemli" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. İnanç, etin içerdiği besin ögelerinin vücutta kullanımının daha iyi olabilmesi için aynı öğünde diğer besinlerle birlikte alınması gerektiğini kaydetti. 

20/11/2014 15:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kırmızı et, beslenme, vitamin, minarel, haber sağlık
MANŞETLER

HK SAĞLIK

Sağlıkta 5 yıllık yeni yol haritası

HK SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı'nın 2024-2028 yıllarını kapsayan Stratejik Planı yayımlandı. Planda; sağlıklı yaşam hakkının korunmasından, tedavi hizmetlerinin güçlendirilmesine, obezite ve bağımlılıkla mücadeleden, özel gereksinimli bireyler ve yaşlılara yönelik hizmetlere uzanan birçok başlık yer alıyor. 2022 itibarıyla 27 bin 762 olan aile hekimliği birimlerinin sayısının da 36 bin 383'e çıkartılması hedefleniyor.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.