Euro tarihi zirvesini yeniledi!

ads ads ads ads
24/11/2017
HK

ads
Euro tarihi zirvesini yeniledi!

Dolar kuru, dün 3,90 seviyesine kadar geri çekilmesinin ardından haftanın son işlem gününde 3,94’ün üzerinde seyrediyor. Euro ise rekor tazeleyerek 4,6832 seviyesine kadar yükseldi. Sterlin ise 5,2608/5,2624 seviyesinde işlem görüyor.

ABD Merkez Bankası’nın politikasını beklenildiği kadar hızlı şekilde sıkılaştırmayacağı öngörüsü ve TCMB’nin gerekli görmesi halinde faiz de dahil gerekli adımları atacağına yönelik söylemlerle dolar/TL tarihi rekor seviyelerin altında, 3,94’ün üzerinde seyretmeyi sürdürüyor.

Euro/TL 4,6832 ile tarihi zirvesini yeniledi. Euro kuru, bir önceki zirvesini 22 Kasım’da 4,6772 ile görmüştü.

Uzmanlar, ABD’de Şükran günü ve bazı Asya ülkelerindeki resmi tatilin ardından piyasada hacimlerin bugün de bir miktar düşük kalabileceğini, pazartesi günü normale dönülmesini bekliyor.

KÜRESEL PİYASALAR KARIŞIK SEYİR İZLİYOR

Küresel piyasalar, ABD’de dün Şükran Günü tatili nedeniyle piyasaların kapalı olmasının etkisiyle karışık bir seyir izlerken, haftanın son işlem gününde de düşük hacimli sakin bir seyir izlenmesi bekleniyor.

ABD’de dün Şükran Günü nedeniyle piyasalarda işlem yapılmazken, bugün de yarım gün işlem gerçekleştirilecek. Uzmanlar, haftanın son işlem gününde ABD’de tatil havasında olan yatırımcıların piyasalara ilgisinin sınırlı olabileceğini ve borsalarda dar bant içinde yatay bir seyir izlenebileceğini belirtti.

24/11/2017 12:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: euro, döviz, haber
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.