Facebook beğenisi bakanlıktan etti

ads ads ads ads
23/10/2016

ads
Facebook beğenisi bakanlıktan etti

Almanya'da bakanlık için adı geçen bir başsavcının Facebook'ta yapılan paylaşımı beğenerek beğendim butonuna basması, bakanlığına mal oldu.

Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde yapılan seçimlerin ardından kurulacak SPD-CDU koalisyon hükümetinde Adalet Bakanı olmasına kesin gözüyle bakılan Başsavcı Sascha Ott (CDU), İslam ve yabancı karşıtı söylemleriyle bilinen sağcı popülist Almanya için Alternatif Partisi AfD'nin Facebook sayfasında yapılan bir paylaşımı beğendiğinin ortaya çıkması nedeniyle bakan koltuğuna oturamadı.

Alman basınına yansıyan haberlere göre, CDU eyalet teşkilatı başkanı Lorenz Caffier, Ott'u AfD Kuzeybatı Mecklenburg Teşkilatı'nın ve aşırı sağcı Junge Freiheit gazetesinin Facebook sayfasını beğenmesi nedeniyle bakanlık listesinden çıkardı. Ottun AFD sayfasında İslam karşıtı paylaşımlara yapılan yorumları da beğendiği belirtiliyor. Ott, gizli AfD sempatizanı olmakla itham ediliyor.

Ottun, söz konusu paylaşımları beğendiğinin ortaya çıktığı perşembe gününe kadar Adalet Bakanı olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Söz konusu Facebook beğenisinin ortaya çıkmasıyla bakanlıktan olan Ott'un yerine Katy Hoffmeisterin Adalet Bakanı olması bekleniyor.

 Ahmet Yıldırım /DHA

23/10/2016 09:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Facebook, ALMANYA, Bakan
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.