Facebook 'beğenme' fikrini beğenmedi

ads ads ads ads
13/12/2014

ads
Facebook 'beğenme' fikrini beğenmedi

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’un yaratıcısı Mark Zuckerberg, gönderilere ‘beğen’ butonu yanı sıra ‘beğenme’ butonu eklenmesi fikrine sıcak bakmadıklarını açıkladı.

Şirketin Kaliforniya eyaletindeki merkezinde düzenlenen bir soru-cevap etkinliğine katılan Mark Zuckerberg, kullanıcıların paylaşımlara tepkilerini çeşitlendirmek istediklerini ancak ‘beğenme’ butonu eklenmesinin doğru bir karar olmadığını düşündüklerini söyledi.

Paylaşımlara verilen tepkilerin daha çeşitli ve tüm duyguları yansıtacak tepkiler olmasını için çalıştıklarını söyleyen Facebook CEO’su, insanların arkadaşlarıyla paylaştıkları hastalık ve ölüm gibi kötü haberler için ‘beğen’ veya ‘beğenme’ gibi yargılamaların yakışıksız ifadeler olacağını belirtti.

Facebook ekibi olarak daha geniş çaplı ifade seçenekleri üzerinde çalıştıklarını söyleyen Zuckerberg, kısa vadede henüz bir çözüm bulunmadığını söyledi.

“Bunu yapmanın doğru yolunu bulmalıyız” diyen Mark Zuckerberg, şimdilik kullanıcıların paylaşımlara yorum yazmalarının geçerli yöntem olduğunu vurguladı.

Sosyal medya uzmanları ise Facebook’un bu çekincesinin pazarlama taktikleriyle de ilgili olduğunu düşünüyor. Kullanıcıların sıkça maruz kaldığı reklam gönderilerinin ‘beğenme’ butonuyla görülmesinin reklam verenler açısından itibar kaybına yol açması fikri, Facebook yönetimini endişelendiriyor.

Kaynak: AFP 

13/12/2014 12:46
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Facebook, Mark Zuckerberg
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.