Facebook profilinizi arkadaşlarınız nasıl görüyor?

Facebook'un bir süre önce eklediği Hareketler Dökümünü Gör butonunun hemen sağında yer alan üç nokta butonundan kullanıcılar profil hesabının dışarıdan nasıl göründüğünü anlayabiliyor. Peki bu ne işe yarıyor? Kullanıcılar Facebook profillerine bir arkadaşının gözüyle nasıl bakabiliyor?

ads ads ads ads
18/11/2017

ads
Facebook profilinizi arkadaşlarınız nasıl görüyor?

Facebook'ta kullanıcılar arkadaşlarının veya arkadaş olmayan kullanıcıların kendi profillerini dışarıdan nasıl göründüğünü merak ettiğinde bunu öğrenmenin çok kolay bir yolu var. Öncelikle Facebook'ta profil sayfanızı açın; haber akışının olduğu ekran değil profil sayfanız! Ardından Hareketler Dökümünü Gör seçeneğini göreceksiniz; kapak fotoğrafının hemen sağ alt köşesinde bulunuyor. Daha sonra da bu bahsettiğimiz butonun hemen yanında yer alan üç nokta butonuna tıklayın.

Facebook profilinizi arkadaşlarınız nasıl görüyor

Karşınıza iki ayrı seçenek çıkacak. 'Başkasının gözünden gör...' ve 'Zaman tüneli ayarları'... Bizim işimiz 'Başkasının Gözünden Gör...' seçeneğinde! Tıklayın. Ardından Facebook profilinizin özel bir hali karşınıza çıkacak. Bu gördüğünüz sayfa aslında sizin arkadaş listenizde olmayan kişilerin dışarıdan sizin Facebook profil sayfanızı nasıl gördüğünü sizinle paylaşıyor. Butonların pek çoğu sadece göstermelik var; mesela Arkadaş Ekle butonu aktif değil; ancak dışarıdan bakıldığında görüntü bu şekilde.

Facebook profilinizi arkadaşlarınız nasıl görüyor

Bu sayfaya bakmaktaki amaç dışarıdan hesabınızın nasıl göründüğünü görmeniz ve ona göre hesabı daha kapalı bir hale ya da açık hale getirmek için size karar vermenize yardımcı olması... Ayrıca arkadaş listenizi de filtreleyebildiğiniz için onların sizin profilini görme açıları da değişiyor. Sınırlı veya belli başlı paylaşımları göremeyen arkadaş listenizdeki kullanıcıların gözünden Facebook profilinize bakabilirsiniz. 

Yani X isimli arkadaşınızın sizin profilinizi nasıl gördüğünü özellikle görmek istediğinizde yukarıdaki ekran görüntüsünde paylaştığımız 'Belirli bir kişinin gözünden gör' seçeneğine tıklayın. Burada ismini yazarak o kişinin gözünden de profilinize bakabilirsiniz.

Hepsi bu!

18/11/2017 17:22
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sosyal medya, internet
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.