Facebook üzerinden dolandırdılar!

ads ads ads ads
24/11/2014

ads
Facebook üzerinden dolandırdılar!

Dolandırıcılar engel tanımıyor.

İnsanların internette yoğunlaşması ve maddi işlerini de internet üzerinden yapması ile dolandırıcılarda sanal ortamda insanları dolandırmak için her türlü yolu deniyorlar. Bu yöntemlerden biri de Facebook yoluyla oluyor. Kullanıcının hesabını çalan hırsızlar, hesabın sahibinin arkadaşlarından kontör ya da para talep ediyor.

Dolandırıcıların hackledikleri hesabın arkadaşlarını dolandırdıkları son yöntem ise Teknosa hediye çeki ile oldu. Hırsız, çalınan hesabın arkadaşlarına, “Teknosa’dan hediye çeki göndereceğim telefonunu verir misin?” diyor ve aldığı telefona mesaj gidiyor. Eğer o mesaja EVET yazıp yollanırsa, cevaplayan kişiye 44 TL ücret kesiliyor.

Kurbana arkadaşıymış gibi, “Teknosa’dan hediye çekiliş bileti dağıtıyorum senin telefonun faturalımıydı yoksa? Numaranı yazar mısın? Gönderdim EVET de cevapla. Reklam mesajıdır tamamen ücretsizdir hemen EVET de cevapla söz bir şey olursa sorumluluk bana ait.” diyor.

Sonra kurban mesajı cevaplıyor ve yüklü fatura ile karşı karşıya kalıyor. Dolandırıcı, tekrar tekrar evet demesi için kurbanları ikna ediyor ve her “evet” onlara 44 TL olarak faturalarına yansıyor.

Böyle bir durumda hesap sahibi Facebook hesabında Ayarlar < Güvenlik ve Giriş yaptığın yerler bölümünden dolandırıcının IP adresini alarak savcılığa şikayette bulunabilir.

24/11/2014 16:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: facebook, dolandırıcı, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.