Facebook ve Instagram çöktü!

ads ads ads ads
27/01/2015

ads
Facebook ve Instagram çöktü!

İki sosyal medya platformu, Facebook ve Instagram bu sabah saatlerinde çöktü. 1 saati aşkın erişim sorunun ardından iki platform TSİ 09.10 sularında normale döndü.

Facebook ve sahibi olduğu popüler fotoğraf paylaşma platformu Instagram bu sabah 08.00 sularında dünya genelinde çöktü. Kullanıcılar web üzerinden veya mobil platformlardan bu iki siteye bir saati aşkın bir süre erişim sağlayamadı.

INSTAGRAM'DAN İLK AÇIKLAMA

Erişim sorunun devam ettiği dakikalarda Instagram'ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada sorun doğrulanırken, servis kesintisi üzerinde çalışmaların sürdüğü belirtildi.

TINDER'A DA ERİŞİM KOPTU



Tinder ve anlık mesajlaşma uygulaması HipChat'in servislerinde de sıkıntı yaşandı ve erişim iki saat boyunca sağlanamadı.

ERİŞİM SORUNUNUN ARKASINDA HACKER'LAR MI VAR



Facebook ve Instagram'dan yapılan açıklamada sorunun teknik bir arızadan kaynaklandığı belirtilse de, hacker gruplarının bu soruna yol açtığını düşünenler de var. Hatta Sony'nin baş belası olan Lizard Squad isimli hacker grubu, erişim sorunun patlak vermesiyle bu iki platforma siber saldırı düzenlediğini iddia etti.  

27/01/2015 10:02
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Facebook
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.