Facebook'dan iki bomba yenilik: Süreli mesaj & gizli sohbet

ads ads ads ads
03/05/2016

ads
Facebook'dan iki bomba yenilik: Süreli mesaj & gizli sohbet



Geçtiğimiz günlerde WhatsApp'a uçtan uca şifreleme desteği kazandıran Facebook, şimdi de iki müthiş yeniliğe imza attı.

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp'a uçtan uca şifreleme desteği kazandıran Facebook, kullanıcı gizliliğine yönelik önlemlerine ve destekleyici nitelikteki yeniliklerine bir yenisi de yine kendisine ait olan Messenger üzerinden getirdi

Messenger'ın 68.0 versiyon numarasıyla gelen son iOS sürümüyle birlikte gelen yenilikle birlikte artık kullanıcılar gönderdikleri mesajın karşıdan ne zaman silineceğini gün/ay/yıl olarak belirleyebiliyorlar. Süre dolduğu zaman artık gönderdiğimiz kişi mesajı eğer okumamışsa o andan sonra da okuyamıyor doğal olarak. Bu arada karşı tarafta bir iz kalmadığının da notunu düşelim. Yani örneğin 'x size şu saatte mesaj attı' gibisinden bir uyarı yok.

Buna ek olarak Facebook'un yine Messenger'a yönelik 'gizli sohbet' özelliği üzerinde çalıştığını da not olarak düşelim. Telegram'dan bildiğimiz bu özellik sayesinde de iletişim çift yönlü olarak şifreleniyor.

Her iki özellik de son sürümde mevcut olsa da şimdilik sadece geliştiricilere açık yani standart son kullanıcılar faydalanamıyor. Muhtemelen çok yakın bir gelecekte hem iOS hem de Android'e gelecektir. 

03/05/2016 14:36
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: facebook, sosyal medya, sohbet
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.