Fatih Akın'dan şoke eden Cannes kararı!

ads ads ads ads
18/04/2014

ads
Fatih Akın'dan şoke eden Cannes kararı!

Ünlü yönetmen Fatih Akın'ın son filmi 'The cut' Cannes film festivaline gösterilmeyecek.

Ödüllü yönetmen Fatih Akın'ın, 'Aşk, Ölüm ve Şeytan' üçlemesinin son bölümü olan 'The Cut'ı Cannes Film Festivali'nde göstermeyeceği bildirildi.

FİLMİN GÖNDERİLMEMESİNİN SEBEBİ

Hollywood Reporter'dan Georg Szalai'nin haberine göre bir süredir Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kış Uykusu' filmiyle birlikte festivalin Yarışma bölümünde yer alması beklenen filmin festivale gönderilmemesinin sebebi, yönetmenin sözcüsü tarafından 'kişisel nedenler' olarak açıklandı.

VENEDİK FİLM FESTİVALİNDE Mİ GÖSTERİLECEK?

Yapılan açıklamada ayrıca 16 Ekim'de Almanya'da gösterime girmesi beklenen filmin sonbaharda uluslararası bir festivalde gösterilmesinin planlandığı ifadesi yer aldı. Bu ifadenin Eylül ayı başında düzenlenen Venedik Film Festivali'ne işaret ettiği düşünülüyor.

Üçlemenin 'Aşk' bölümü 2004 tarihli 'Duvara Karşı', 'Ölüm' bölümü ise 2007'de gösterime giren 'Yaşamın Kıyısında' idi. Üçlemenin 'Şeytan' bölümünü temsil eden 'The Cut'ın başrollerinde en son Asghar Farhadi'nin 'Geçmiş' (Le Passe) filminde yer alarak adından söz ettiren Cezayir asıllı Fransız aktör Tahar Rahim ve Fatih Akın'ın keşfiyle sinema kariyerini başlatan Türk asıllı Alman oyuncu Sibel Kekilli yer alıyor. 

18/04/2014 09:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Fatih Akın, film, sinema, cannes, festival, the cut, yönetmen,
MANŞETLER

HK SİNEMA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.