Fatma Azgın’a Hizmet Onur Ödülü

ads ads ads ads
19/04/2014

ads
Fatma Azgın’a Hizmet Onur Ödülü

Fatma Azgın’a, eczacılık mesleğine 40 yıldan uzun süre hizmet vermesinden dolayı, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun da katıldığı bir törenle Hizmet Onur Ödülü verildi.

Hizmet Onur Ödülü Fatma Azgın’a bugün, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği merkez binasında Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği tarafından düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Meclis Başkanı Siber tarafından verildi.

KKTC Kurucu Meclisi’nde yer alan tek kadın olma ünvanını da taşıyan Fatma Azgın, 30 yılın üzerinde Eczacılar Birliği Başkanlığı görevinin yanında, köşe yazarlığı yaptı, Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum karma çalışma gruplarında yer aldı, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nde kadın kotası getirilme çalışmalarında önemli rol aldı. CTP Başkanlığı için de bir keresinde aday olan Fatma Azgın iki de kitap yazdı.

Fatma Azın hakkında hazırlanan sinevizyon gösterisi yapılan törende pek çok çalışma arkadaşı da konuşma yaptı.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu törende yaptığı konuşmada, Fatma Azgın’ı anlatırken, “Doğru neyse her zaman söylediği için her zaman takdir ettiğimiz bir hanımefendi, iyi bir eczacı, iyi bir köşe yazarı, iyi bir anne, halk arasında saygın bir yeri olan ve o saygınlığı hiç yitirmeyen bir hanımefendi” dedi.

Başbakanlık döneminde, Fatma Azgın’la Eczacılar Birliği Başkanı olarak yaptığı her görüşmede anlaşabildiklerini kaydeden Eroğlu, Azgın’ın her zaman anlayışlı davranmaya özen gösteren biri olduğunu kaydetti.

Fatma Azgın’ın köşe yazarlığı ve televizyon programı çalışmalarına da değinen Cumhurbaşkanı Eroğlu, “İstediği cevabı almak için konuyu nasıl deşmesi gerektiğini bilen bir arkadaşımız. Kendisini her zaman takdir ettim” dedi.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, Fatma Azgın’ın “Mücadeleci, kararlı ve özgüveni çok yüksek” kelimeleriyle tanımlanabileceğini söyledi.

Siber, “Özgüveni yüksek yetiştirilmiş bir çocuk. Dolayısıyla erkek egemen bir toplumda bu yere gelmesinin altında yatan bu. Toplumdaki mevcut yapıya da gösterdiği direnç ve bir şeyler yapabilirim düşüncesi hep bu kararlı, enerjik, zeki ve özgüveninden kaynaklanıyor. Başarının temelinde bu yatıyor” dedi.

Ülkede özgüveni yüksek kız çocukları yetiştirmek gerektiğini kaydeden Siber Siber, Fatma Azgın’ın deneyimleriyle ülkeye faydalı olmaya devam edeceğini kaydetti.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da konuşmasında Fatma Azgın’ı anlatırken, “Topluma kattığı çok şeyler vardır. Katması gereken çok şeyler daha vardır diye düşünüyorum” dedi.

Hizmetlerinden dolayı Azgın’a teşekkür eden Yorgancıoğlu, Azgın’ın araştırmacılık ve yazarlıktan vazgeçmemesini diledi.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de, Fatma Azgın’ın mesleğin ve Eczacılar Birliği’nin saygınlığı ve kadın hakları için önemli çalışmalar yapan, toplumsal sorunlara ilgi gösteren, düşüncelerinden taviz vermeden siyasette yer alan önemli bir kişi olduğunu kaydetti.

Gülle, “Bilgi, inanç ve mücadele sanıyorum özü itibarıyla bunların özeti olabilir” dedi.

DOMAÇ

Türkiye Eczacılar Birliği eski Başkanı, Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara Milletvekili Mehmet Domaç da, Fatma Azgın’ın eczacılık sektörünün ekonomik haklar elde etmesi ve “ülkedeki sendika eczanelerinin kapatılması” için çok çaba sarf ettiğini söyledi.

Domaç, sanatsal ve mesleki alandaki başarılı çalışmalarından dolayı Fatma Azgın’ı tebrik etti.

ALPER

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Ebru Başay Alper de, Fatma Azgın’ın hayatının büyük bir bölümünü eczacılık mesleği için feda ettiğini, Azgın’dan aldıkları ilham ve güçle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Alper, eczacılık alanındaki hizmetlerinden dolayı Fatma Azgın’a teşekkür etti.

AZGIN

Fatma Azgın da, Hizmet Onur Ödülü’nü alırken yaptığı konuşmada, “Çok mutlu bir insanım” dedi.

Kendisine gösterilen saygıdan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Azgın, “Beni topluma mal olmaya adım attıran Eczacılar Birliği’dir” dedi.

Azgın, Eroğlu Başbakan iken kendisi ile yaptığı görüşmelerde zıt siyasi partilerde olmalarına rağmen Eroğlu’nun Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği’ne çok şey kazandırdığını söyledi. 

19/04/2014 20:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Fatma Azgın
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.