Fenerbahçe için deniz bitti!

ads ads ads ads
25/05/2015

ads
Fenerbahçe için deniz bitti!

Spor Toto Süper Lig'de şampiyon belli oldu... Fenerbahçe, 4 kırmızı kart görerek 7 kişi tamamladığı İstannbul Başakşehir maçıdan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı ve şampiyonluk umutlarını yitirdi. Galatasaray bu sonuçla şampiyonluğunu ilan etti.

Fenerbahçe için bir ihtimal daha yoktu...

Sarı-lacivertliler, Galatasaray'ın Beşiktaş'ı yenmesinin ardından şampiyonluk umudunu son haftaya taşıyabilmek için İstanbul Başakşehir deplasmanında kazanmak zorundaydı.

Ancak Fenerbahçe, 4 kırmızı kart gördüğü maçta Başakşehir'le deplasmanda 2-2 berabere kaldı ve ligdeki şampiyonluk umutlarını yitirdi. Bu sonucun ardından Galatasaray, bitime 1 hafta kala Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan etti.

Ev sahibi Başakşehir 7. dakikada gole çok yaklaştı. Sağ taraftan Fenerbahçe savunmasının arkasına sarkan Edin Visca, arka direğe yerden bıraktı. Oraya iyi hareketlenen Mossoro son anda dokundu ancak bu top az farkla üstten auta gitti.

Dakikalar 20'yi gösterdiğinde İstanbul Başakşehir yine önemli bir fırsat yakaladı. Sol çaprazdan ceza sahası içerisine giren Doka, yerden pasını Edin Visca'ya verdi. Visca'nın çok müsait durumda çektiği şut az farkla yandan dışarı çıktı.

Bu dakikadan sonra Fenerbahçe oyundaki dengeyi sağladı. Önce 23'te Diego'nun, sonra da 28'de Caner'in soldan yaptığı ortalara vuran Dirk Kuyt, iki pozisyonda da kaleci Volkan Babacan'ı geçemedi.

İlk yarım saatteki pozisyonlardan sonra oyundaki tempo düştü. Başakşehir, oyunu kendi sahasında kabul ederken, Fenerbahçe de duran toplarla gol aradı. 43. dakikada Emre Belözoğlu'nun kullandığı frikikte Volkan Babacan'ın kritik hamlesi golü önledi ve mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, ikinci yarıya başlarken Emre Belözoğlu'nu oyundan çıkardı ve Raul Meireles'i sahaya sürdü.

Ancak ikinci yarıya çok daha istekli başlayan Başakşehir oldu. 53. dakikada Uğur Uçar'ın sağdan ortasına kafayı vuran Mehmet Batdal, takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra oyun disiplininden kopan Sarı-lacivertliler, 62'de ikinci golü de kalesinde gördü. Bu kez Edin Visca'nın vurduğu şutu tamamlayan Mehmet Batdal, skoru 2-0 yaptı.

Şampiyonluk şansını son haftaya taşımak için mutlak kazanmak zorunda olan Fenerbahçe, 81'de Diego'nun golüyle farkı 1'e indirirken, Webo'nun 88'deki golüyle de skoru 2-2'ye getirdi. Ancak olaylı geçen kalan bölümde başka gol olmadı ve maç 2-2 sona erdi.

Fenerbahçe'de son dakikalarda Mehmet Topuz, Bruno Alves, Caner Erkin ve Pierre Webo kırmızı kart gördü. Sarı-lacivertli ekip maçı 7 kişi tamamladı.

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe 33. haftada İstanbul Başakşehir'le 2-2 berabere kalarak şampiyonluk umutlarını tüketti. Galatasaray bu sonuçla Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa ulaştı. (ntvspor) 

25/05/2015 22:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: fenerbahçe
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.