Ferrari LaFerrari artık daha çılgın

ads ads ads ads
02/10/2016

ads
Ferrari LaFerrari artık daha çılgın

İtalyan efsanesi Ferrari, hiper otomobil modeli LaFerrari'yi daha da havalı yaptı. Üstü açık versiyon, şirketin diğer modellerinden farklı olarak Spyder değil, Aperta adını aldı. 

Önce isimlendirmeden bahsedelim isterseniz. Aslına bakılırsa Aperta, Ferrari dünyasının uzak olduğu bir isim değil. Daha önce sınırlı üretim, daha yüksek maliyetli 458 ve 599 tabanlı SA Aperta ve GT Aperta modellerini görmüştük. Aynı statüyü LaFerrari'de kullanmaya karar veren şirket, görünüm olarak agresif bir aracı daha da agresif yapmayı başarmış. Oldukça ihtişamlı görünen yeni model, performans konusunda da "çok çılgın".
 
 
 
Aracın temel performans figürlerinde bir değişim yok. 6.3-litre hacmindeki V12 motor, elektrik motoru ve pil paketi ile 950 beygir güce sahip olan otomobil, coupe versiyonu ile benzer şekilde 0-100Km/s hızlanmasını 3 saniyenin altında gerçekleştiriyor. Ferrari'nin geleneksel satış yöntemi çerçevesinde, resmi lansmanı yapılmadan önce potansiyel müşterilere gösterilen 3.5 milyon avroluk otomobilin tüm örnekleri satılmış durumda.
 
 
 
Bu arada ince detay meraklıları için LaFerrari ve LaFerrari Aperta arasındaki farklardan da bahsetmek isterim. Büyük oranda benzeşen otomobilleri ayıran tek fark tavan yapıları değil elbette. Değişen aerodinamik koşullara bağlı olarak üstü açık versiyonun şasesinde bazı modifikasyonlar yapılmış. Özellikle hava sürtünme oranı ve burulma dayanımına yönelik güncellemeler sayesinde orjinal modelin temel figürlerine sadık kalan bir araç çıkartabilmiş Ferrari.
02/10/2016 11:57
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ferrari, LaFerrari
MANŞETLER

HK OTOMOBİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.