FIFA Etik Kurulu ceza yağdırdı

ads ads ads ads
08/10/2015

ads
FIFA Etik Kurulu ceza yağdırdı

FIFA Etik Kurulu, yolsuzluk yaptıkları iddia edilen FIFA Başkanı Sepp Blatter ile UEFA Başkanı Michel Platini'nin görevlerini 90 gün boyunca askıya aldı.

FIFA Etik Kurulu, günlerdir çeşitli medya organlarında duyurulan 'futbolda deprem etkisi yaratacak' kararını en sonunda resmen açıkladı.

Kurul, haklarında yolsuzluk iddiaları bulunan FIFA Başkanı Sepp Blatter ile UEFA Başkanı Michel Platini'nin görevlerini 90 gün boyunca askıya aldı.

Etik Kurulu, Blatter ve Platini ile birlikte FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'nin de (üstte) görev yetkilerini 90 günlüğüne askıya aldığını duyurdu.

Açıklamada, verilen 90 günlük men cezalarının 45 günü aşmayacak şekilde uzatılabileceği de belirtildi.

CHUNG MONG-JOON'A 6 YIL CEZA

Ayrıca eski FIFA Başkan yardımcısı Chung Mong-joon, 6 yıl futboldan men cezası alırken, 100 bin İsviçre Frank'ı para cezasına çarptırıldı.

ABD'DE YOLSUZLUK DAVASI AÇILMIŞTI

ABD’de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA’nın üst düzey yöneticileri, rüşvet aldığı ve kara para aklandığı gerekçesiyle 27 Mayıs’ta Zürih’te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı.

Blatter, 29 Mayıs’ta düzenlenen kongrede 5. kez FIFA başkanlığına seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da Blatter, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.

İsviçre Savcılığı da geçtiğimiz günlerde Blatter hakkında kötü yönetim' ve 'zimmet' suçlamalarıyla soruşturma açarak kendisini sorgulamış ve ofisinde arama yapmıştı.

Savcılığın suçlamaları arasında Blatter’in, UEFA Başkanı Michel Platini’ye usulsüz olarak 2 milyon dolar verdiği iddiası da bulunuyordu.

FIFA’nın yeni başkanının belirleneceği olağanüstü seçim kongresi 26 Şubat 2016’da yapılacak. Suçlamalara adı karışan UEFA Başkanı Michel Platini de başkan adayları arasında yer alıyor.

ANA SPONSORLAR 'İSTİFA' ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

Coca Cola, McDonalds ve Visa gibi futbolun uluslararası organizasyonlarının ana sponsorları da, FIFA'da gerçekleşen operasyonların başladığı günlerde FIFA Başkanı Sepp Blatter’e görevini derhal bırakması çağrısında bulunmuştu. 

08/10/2015 17:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: FIFA, michel platini, sepp blatter, uefa
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.