FIFA'dan devrim gibi Dünya Kupası kararı! 48 takım...

ads ads ads ads
10/01/2017

ads
FIFA'dan devrim gibi Dünya Kupası kararı! 48 takım...

FIFA, devrim gibi bir karara imza attı ve 2026'dan itibaren Dünya Kupası finallerine 48 takımın katılmasını onadı.

FIFA, devrim gibi bir karara imza attı ve 2026'dan itibaren Dünya Kupası finallerine 48 takımın katılmasını onadı. Karar yönetim kurulunda oybirliğiyle alınırken, 2026'dan itibaren Dünya Kupası'na 48 takım katılacak ve 3'er takımlı toplam 16 grup olacak.

Son değişiklik 98'de!

Bundan önceki değişiklik ise Fransa '98 öncesi yapılmış ve Dünya Kupası'ndaki takım sayısı 24'ten 32'ye çıakrılmıştı.

Infantino açıklamıştı

FIFA Başkanı Gianni Infantino daha önceden, 32 takımın katıldığı Dünya Kupası finallerine 2026'dan itibaren 48 takımın yer alması yönünde planları olduğunu açıklamış, bu sözler tüm spor kamuoyunda tartışma yaratmıştı.

Avrupa Şampiyonası da değişmişti

Hatırlanacağı üzere 16 takımla oynanan Avrupa Şampiyonası da EURO 2016 itibariyle 24 takıma çıkarılmış hatta Milli Takımımız bu artış sayesinde Fransa'daki turnuvaya katılmıştı. Dolayısıyla Dünya Kupası'na katılım şartları da ciddi anlamda kolaylaşmış oldu.

Şenes Erzik de oy verdi

Zürih'te yapılan oylamaya FIFA İcra Kurulu üyesi Şenes Erzik de katıldı ve oy verdi.

37 üye "Infantino'nun önerisi" dedi

Şenes Erzik'in de aralarında bulunduğu 37 üyeye 4 öneri sunuldu. Üyelerin hepsi Infantino'nun 48 takımlı, 16 grup önerisine oy verirken, 4 öneriden bir tanesi de 32 takımlı şablonun devam etmesi yönündeydi. Diğer iki öneri ise finallerin 40 takımlı olması yönündeydi. Hatırlanacağı üzere, Sepp Blatter'in yerine başkan seçilen Infantino, koltuğuna oturur oturmaz Dünya Kupası formatının değiştirlmesini ajandasında ilk sıraya koymuştu.

Avrupa'nın devleri istemiyor!

Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Arsenal ve Chelsea gibi Avrupa'nın dev kulüpleri ise Dünya Kupası finallerinin takım sayısının artırılmasına tamamen karşı durumda... Avrupa Kulüpler Birliği daha önce yaptığı açıklamada sayı artışına karşı olduklarını bildirmiş ve kulüplerin oynadığı maç sayısının "zaten kabul edilemez seviyede" olduğunu belirtmişti. Avrupa Avrupa Kulüpler Birliği başkanı, Dünya ve Alman futbol efsanesi Karl-Heinz Rummenigge de daha önce konuyla ilgili yaptığı yorumda,"Yeniden spora odaklanmalıyız. Politika ve ticari kaygılar sporda birincil derece önemde olmamalı. Futbolseverler ve oyuncular için Avrupa Kulüpler Birliği olarak Dünya Kupası finallerinde takım sayısının artmaması gerektiğini düşünüyoruz." demişti.  

10/01/2017 13:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: fifa, dünya kupası
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.