Fikri Toros da CTP'de kontenjan adayı

ads ads ads ads
14/11/2017

ads
Fikri Toros da CTP'de kontenjan adayı

Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin Lefkoşa kontenjan adaylığı teklifini kabul ettiğini açıkladı.
Toros, Oda Başkanlığı’ndan da ayrıldı. Konu ile ilgili olarak Toros şu açıklamayı yaptı:
Demokrasinin yüce bir değer olduğuna inanan ve Kıbrıs Türk halkının demokratik bir şekilde yönetilmesine büyük önem veren bir KKTC yurttaşı olarak, Cumhuriyetçi Türk Partisi tarafından şahsıma önerilen milletvekilliği adaylığını kabul etmiş bulunuyorum.

Bugüne kadar sosyal sorumluluklarımın bilinciyle Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı ve SOS Çocuk Köyü gibi çeşitli şekillerde hizmet vermeye çalıştığım Kıbrıs Türk halkına, 2014 yılından bu yana Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı olarak da katkıda bulunma gayreti içinde oldum. Yaşamım boyunca, Kıbrıs sorununa karşılıklı kabul edilebilir, Kıbrıs Türk halkının hak ve menfaatlerini koruyacak bir çözüm bulunabilmesi için her türlü olanağı kullanarak mücadele ettim. Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın bana layık gördüğü Oda Başkanlığı görevim boyunca temel misyonum, Kıbrıs Türk halkının ekonomik ve sosyal gelişmesi için çalışmak olmuştur. Bu doğrultuda, Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ve özellikle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile uyumlu bir çalışma sergilemekten büyük bir memnuniyet duydum, keyif aldım. Avrupa Birliği’nin gerek çözüm sürecine, gerekse Kıbrıs Türk halkının ekonomik ve sosyal gelişimine yaptığı katkıları artırması için her türlü girişimde bulunmaya ve ilgili herkesle konuşmaya özen gösterdim.

Tüm bu çabaları, özelde Kıbrıs Türk iş dünyası, genelde ise Kıbrıs Türk halkından aldığım destekle sürdürebildiğimin bilinciyle, sadece ve sadece ortak çıkarlarımızı geliştirmek amacıyla gerçekleştirdim.

Son günlerde gündeme gelen milletvekili adaylığı önerisini de aynı duygu ve düşüncelerle değerlendirdim. Kişisel değerlendirmemi yaparken, toplumsal çıkarlar için toplumun tüm kesimleriyle güçlerimizi birleştirerek yapabileceklerimi ve yapmak zorunda olduklarımı göz önünde bulundurmaya çalıştım. Sonuçta, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin önerdiği bu onurlu görevi üstlenmeye ve halkımızın karşısına milletvekili adayı olarak çıkmaya karar verdim. Temel amaç ve hedefim;  bir milletvekili adayı olarak halkımızla doğrudan temas etmek, duygu ve düşüncelerimizi karşılıklı olarak paylaşmak ve bugüne kadar elde ettiğim tüm bilgi ve ilişki birikimim ile Kıbrıs Türk halkına barış, huzur, ekonomik ve sosyal kalkınma getirecek bir düzen kurulması için mücadele vermeye devam etmektir. 
Bugüne kadar ne olabilmişsek, Kıbrıs Türk halkı sayesinde olabildik. İnancım budur. Kıbrıs Türk halkının bir parçası olarak var olmayı sürdürmek başlıca mutluluk kaynağım olmaya devam edecektir.

Bugüne kadar bana verdikleri ile beni bugüne ulaştıran Kıbrıs Türk halkına, aileme, çalışma arkadaşlarıma ve son dört yılda büyük bir gurur ve onurla başkanlığını yürüttüğüm Kıbrıs Türk Ticaret Odası camiasına teşekkür eder, tüm toplum kesimleri ile işbirliği yapma kararlılığımın altını bir kez daha çizerim.

14/11/2017 20:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Fikri Toros da CTP’de kontenjan adayı, Fikri Toros, CTP, away, seçim
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.