Fransız Filmleri Festivali galayla başladı

ads ads ads ads
03/03/2015

ads
Fransız Filmleri Festivali galayla başladı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Kıbrıs Fransız Enstitüsü ve Cquals Dil Akademisi işbirliği ile düzenlenen “Fransız Filmleri Festivali” 2 Mart Pazartesi gecesi  Arabahmet Kültürevi’nde gerçekleştirilen Gala ile başladı. LTB Başkanı Mehmet Harmancı,  Fransa’nın Lefkoşa Büyükelçisi Jean-Luc Florent, İrlanda’nın Lefkoşa Büyükelçisi Nicholas Twist, Finlandiya’nın Lefkoşa Büyükelçisi Anu Saarela, İsveç, Rus ve Amerikan  Elçiliğinden yetkililer, Institut français de Chypre (Kıbrıs Fransız Enstitüsü) DirektörüJean-Pierre Mahoué Cquals Direktörü Dr.Ferdiye Ersoy ve bazı belediye meclis üyeleri  katıldığı Gala gecesinde yiyecek ve içecek sponsorluğunu  Koop ve İnteray Trading’in üstlendiği resepsiyon ve konuşmaların ardından “Can Dostum” isimli film gösterildi.

LTB: “Çokkültürlülük büyük bir zenginlik. Festival de bunu yansıtmanın bir aracı.”   

LTB Başkanı Mehmet Harmancı çokkültürlülüğe vurgu yaptığı gecede kültürlerin birbirini tanıması anlamında kültür-sanat aktivitelerinin önemine değindi. Zengin tarihi ile önemli medeniyetlere ve kültürlere ev sahipliği yapmış Lefkoşa’da bugün Fransa’nın önemli kültür öğelerinden Fransız sinemasının kaliteli örneklerini gösteriyor olmanın çok değerli bir etkinlik olduğuna vurgu yapan Harmancı, LTB olarak bu organizasyonun içinde olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu ifade etti. Katkı koyan ve işbirliği yaptıkları tüm paydaşlara teşekkür eden Harmancı bir hafta sürecek festivale katılacak tüm sinemaseverlere iyi seyirler diledi.

Mahoué: “Bu festivale katılmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz”

Institut français de Chypre (Kıbrıs Fransız Enstitüsü) DirektörüJean-Pierre Mahoué dünyada her yıl bu tarihlerde Frankofoni haftası etkinlikleri düzenleyerek Fransız dilini kullanan kişileri buluşturduklarını belirterek bu yıl da 70 ülkede bu etkinliğin gerçekleştirildiğini söyledi.Fransız kültürünün önemli bir unsuru olan çağdaş Fransız sinemasının özgün filmlerini Fransız Filmleri Festivali aracılığıyla sinemaseverlere ulaştırmaktan büyük memnuniyet duyduklarını da sözlerine ekledi.

Ersoy: “Fransız Sineması, dil ve kültürü çok iyi yansıtıyor”

Cquals Direktörü Dr. Ferdiye Ersoy, 2015 Fransız Filmleri Festivali’nde olmaktan büyük bir gurur duyduklarını belirterek festivalde işbirliği yapan her kuruma teşekkür etti.Fransız dil ve kültürünü çok iyi yansıtan Fransız sinemasının seçkin örneklerini sinemaseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Ersoy gala filmi hakkında bilgi vererek herkese iyi seyirler diledi.

2-8 Mart arası her gece bir film

Her gece saat 20:00’de Arabahmet Kültürevi’nde  türkçe altyazılı bir Fransız filmini gösterileceği festival 8 Mart’a kadar sürecek.  

03/03/2015 12:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Fransız Filmleri Festivali, lefkoşa, ltb, mehmet harmancı
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.