Galatasaray 0 - 3 Trabzonspor

ads ads ads ads
22/11/2014

ads
Galatasaray 0 - 3 Trabzonspor

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor deplasmanda Galatasaray'ı 3-0 mağlup etti. Bordo mavilileri zafere götüren golleri Medjani (2) ve Yusuf Erdoğan kaydetti. Trabzonspor bu galibiyetle 976 gün sonra bir derbi maçından zaferle ayrılmış oldu. Bordo mavililer son derbi galibiyetini 21 Mart 2012'de Beşiktaş karşısında 1-0'lık skorla almıştı. 

Arena'da Aslan Fırtına seyretti! Öncelikli hedefini Türkiye olarak açıklayan Prandelli, zorlu Trabzonspor maçında Sneijder'i dinlendirdi, sarı kırmızılılar ilk 15 dakikadan sonra sahayı Trabzonspor'a teslim etti! Yanal ile ilk maçına çıkan bordo mavililer, Medjani (2) ve Yusuf'un ikinci yarıdaki golleriyle Arena'dan 3-0'lık zaferle çıktı!

Arena'da 'Fırtına' koptu! Ersun Yanal ile yeni bir başlangıç yapan Trabzonspor'un ilk kurbanı Aslan oldu. Bordo-mavililer güçlü rakibi Carl Medjani (2) ve Yusuf Erdoğan'ın golleriyle 3-0 mağlup etti.

Bu galibiyetle Trabzonspor puanını 15'e çıkarırken Galatasaray ise 19 puanda kaldı.

Süper Lig'in 10. haftasında TT Arena zorlu bir mücadeleye ev sahipliği yaptı. Lig'de üst üste 3. galibiyetini almak isteyen Galatasaray, Halilhodzic sonrası Ersun Yanal ile yeni bir sayfa açan Trabzonspor ile kozlarını paylaştı.

Zorlu karşılaşma öncesi Prandelli'nin 11 seçimi yine Galatasaraylı taraftarları şaşırttı. İtalyan teknik adam, Trabzonspor maçında Sneijder'i yedeğe çekti. Borussia Dortmund karşılaşmasında yaşadığı sakatlığın ardından ligde son yapılan Kardemir Karabükspor maçında da oynayamayan Semih Kaya ise yeniden takıma dönmesine karşın Trabzonspor maçına başlayan 11 içinde kendisine yer bulamadı.

Karşılaşmaya etkili başlayan Galatasaray, ilk dakikalardan itibaren Trabzonspor ceza sahasına etkili gelirken, aradığı net fırsatları ise bir türlü bulamadı. Ceza sahası önünden kullanılan serbest vuruşlarda da Burak Yılmaz ve Selçuk İnan ile faydalanamayan sarı-kırmızılılar, ardından oyun üstünlüğünü rakibine kaptırdı. Trabzonspor yarı sahasında çoğalmakta zorlanan Galatasaray, kalesinde ise üst üste pozisyonlar vermesine karşın ilk yarı 0-0 eşitlikle sonuçlandı.







Müsabakanın ilk dakikalarındaki Galatasaray'ın baskısını kırmayı başaran Trabzonspor, 20. dakikadan itibaren sarı-kırmızılı kalede pozisyonlar bulmaya başladı. Bosingwa'nın görev aldığı sağ kanattan geliştirilen ataklarla etkili olan bordo-mavililer, Özer ve Cardozo ile girdiği fırsatları değerlendiremedi.

Mücadelenin ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

İKİNCİ YARI



Cesare Prandelli ikinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başladı. İtalyan teknik adam, Emre Çolak'ı oyundan alırken yerine Umut Bulut'u dahil etti.

İkinci 45 dakikaya daha etkili başlayan Trabzonspor golü de erken buldu. Bordo-mavililer 58. dakikada Carl Medjani ile öne geçti.

GOL 58.DK (CARL MEDJANI): Köşe vuruşu sonrasında atak devam etti ve sağ kanattan Mehmet Ekici'nin rakip ceza alanına doldurduğu topa arka direkte Carl Medjani kafa vuruşunu yaptı ve Muslera'yı avladı: 1-0

SNEIJDER-YEKTA DEĞİŞİKLİĞİ



Golden sonra Prandelli ilk hamlesinin Sneijer'i oyuna alarak yaptı. İlk 11'de yer almayan Hollandalı yıldız, 61. dakikada Yekta'nın yerine oyuna girdi.

Aradığı golü bulduktan sonra daha rakat pas yapmaya başlayan Trabzonspor, 76. dakikada bir kez daha golü buldu. Bordo-mavililerde bir kez daha sahneye çıkan isim Carl Medjani oldu.

GOL 76.DK (CARL MEDJANI): Özer Hurmacı'nın kullandığı köşe vuruşunu ön direkte Avraam arka direğe sektirdi ve altı pas üzerinde bomboş kalan Carl Medjani topu boş ağlara gönderdi. Trabzonspor TT Arena'da bu gol ile farkı 2'ye çıkardı: 2-0

Kalan dakikalarda gol için yüklenen Galatasaray, 86. dakikada kalesinde 3. golü gördü. Bordo-mavililer bu kez Yusuf Erdoğna ile golü buldu.

GOL 86.DK (YUSUF ERDOĞAN): Sol kanattan rakip ceza alanına giren Yusuf Erdoğan, onu karşılayan chedjou'dan şık bir çalımla sıyrıldı ve kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığında sağ ayağıyla vuruşu Muslera'nın üzerinden ağlarla buluştu: 3-0

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Trabzonspor, Arena'dan 3 puanı 3 golle kaptı.

Kaynak: ntvspor

22/11/2014 21:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Galatasaray, Trabzonspor
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.