Galatasaray karıştı! Yarsuvat çatlağı

ads ads ads ads
18/12/2014

ads
Galatasaray karıştı! Yarsuvat çatlağı

'Bu ateş üfleyerek sönmez' deklarasyonundan, 'Fenerbahçe'ye kumpas kuruldu' iddiasına... Eski başkan Ünal Aysal her fırsatta şike davasını hatırlattı, hukukçu olan yeni başkan Duygun Yarsuvat ise cemaati hedef gösterdi. Galatasaraylılar arasında infiale yol açan sözler, Gülen grubu ve Fenerbahçe Başkanı Yıldırım tarafından yalanlandı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın, 3.5 yıldır Türk futbolunun sırtında büyük bir yük olarak ağırlığını koruyan şike davasıyla ilgili yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Ezeli rakip Fenerbahçe 'nin Başkanı Aziz Yıldırım'a Fethullah Gülen grubu tarafından kumpas kurulduğunu iddia eden Yarsuvat, Aziz Yıldırım'ın, kendisinden istenen 50 milyon Dolar'ı ödemediği için şike sürecine çekilip cezaevine girdiğini ileri sürdü. Bu sözler, bin 248 gün önce yine Galatasaray tarafından yapılan tam zıt yönde bir açıklamayı akla getirdi.

OCAK 2012’DEN SONRA BİR İLK

Sarı-kırmızılı kulübün eski başkanı Ünal Aysal döneminde, düşmanlık seviyesine kadar ulaşan Yıldırım ile ilişkiler son günlerde oldukça sakin bir boyuta taşındı. Ancak Galatasaray camiası, Başkan Duygun Yarsuvat'ın Milliyet gazetesine yaptığı açıklamalar karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Öyle ki Galatasaray'ın, Yıldırım ve Fenerbahçe'yi korurken, Gülen cemaatini hedef tahtasına koyacak kadar siyasetin içine gireceğini kimse beklemiyordu. Aysal'ın, Ocak 2012'de yaptığı ve sonrasında geri adım attığı, "Galatasaray'ın 25 milyon taraftarının hemen hemen 20 milyonunun ona oy verdiğini tahmin ediyorum" açıklamasından sonra kulüp ilk kez bu derece siyasi söylemlerde bulunuyordu.

Şike sürecinin ilk gününden bu yana Fenerbahçe başkanı ve davada ismi geçen yöneticilere tepki gösteren, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) 'gerekli yaptırımlar uygulansın' çağrısı yapan, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i bu yüzden desteklemeyen Cimbom, 2.5 yıl sonra tamamen başka bir düşünceyle futbol kamuoyunun karşısına çıktı. Konunun asıl ilginç boyutu da işte bu değişim oldu.

TARİH 12 TEMMUZ 2011...

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın, kulübün resmi internet sitesinde, 'Bu Ateş Üfleyerek Sönmez, Çözüm Zamana Yayılamaz' başlıklı açıklaması:

"Türk futbolu çok ağır bir şaibe altında. Toplumumuzu sadece sportif açıdan değil sosyal açıdan da alt üst edecek kadar derin ve yaygın olduğu anlaşılan büyük bir sorunla karşı karşıyayız.

Göreve yeni başlamış olan Türkiye Futbol Federasyonu’nun ne denli ağır bir sorumluluk altında olduğunun bilincindeyiz. Kararların geciktirildiği her gün Türk sporuna zarar vermektedir. Bilelim ki dünyanın saygın bir gücü olmaya soyunmuş bir ülkesi olarak asıl verdiğimiz sınav etik değerlere sahip çıkma konusundaki kararlılığımızdır.

Galatasaray olarak biz, Türk futbolunun içine düştüğü bu karanlıktan bir an önce çıkarılması için tüm mercilerin, gerekirse liglerin bir süre ertelenmesi kararı dahil, üzerlerine düşen tüm görevleri zaman kaybetmeden yerine getireceklerine ve kararın verilmesi için gerekli bilgi ve delillerin Federasyon’umuza ivedilikle iletilerek sürecin hızlandırılacağına inanıyoruz.

Galatasaray camiası olarak alınacak her karar ve uygulamanın en yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz."

TARİH 17 ARALIK 2014...

Aysal'dan görevi devralan Duygun Yarsuvat'ın, Milliyet dazetesi spor yazarı Attila Gökçe'ye yaptığı açıklama:

"Aziz Yıldırım, 6222 sayılı yasa kapsamında yargılandı. Normal olarak asliye ceza mahkemesinde yargılanması gerekirdi. Ama Giresunspor eski başkanı Olgun Peker’le ilgili iddialar kapsamında olayı çete suçu olarak gördüler ve ağır cezaya gittiler. Bence bu yanlıştı. Normal olarak asliye cezada yargılansaydı, tutuklanmazdı. Asliye cezada suçlu bulunsa dahi ‘hükmün açıklanması geri bırakılır’ ve bu kadar yıpranmamış olurdu. Bu dava ile ilgili yargılama usulü kararları üç gün içinde değişti. İyi olmadı.

Fethullah (Gülen) grubu, Aziz Yıldırım’dan 50 milyon Dolar istedi. Aziz Yıldırım da Fenerbahçe de bu parayı vermedi. Ondan sonra malum süreç başladı. Henüz sonlanmayan bir süreç!"

DUYGUN YARSUVAT'A İSTİFA ÇAĞRISI

Yarsuvat'ın sürpriz açıklaması, sosyal medyada en çok tartışılan konulardan biri oldu. Fenerbahçelilerin büyük çoğunluğunun olumlu karşıladığı sözler, Galatasaray taraftarlarının ise tepkisini çekti.

@Ygtcklr: Duygun Yarsuvat açıklamayı yalanlamazsa şu dakikadan itibaren Galatasaray başkanlık koltuğunda oturmasın.

‏@serdar_0909: Duygun Yarsuvat şu açıklama ile kulübü resmen ateşe atmıştır ve derhal istifa etmelidir. Resmen kepazelik sana ne Fenerbahçe'den, cemaatten.

@mrtersz: Duygun Yarsuvat çok ama çok iyi ve saygın bir hukukçudur. Bu iddiasını ispatlamakla mükellef olduğunu da biliyordur. Bekliyoruz.

@kuyumcuender: Ünal Aysal'dan Duygun Yarsuvat'a... Şike yapan adamla dost olmam diyen başkandan, Fenerbahçe'ye kumpas yapıldı diyen başkana. İşlem tamam!

@elazra: Duygun Yarsuvat iyiki 6 aylık süre için seçilmiş, sözleriyle bu sürenin uzun olmamasına çok sevindim. Söylediğin sözleri ispatla başkan

@ermansays: Bu yaşında çok meraklıysa "Yeni Galatasaray SK" adında bir kulüp kursun, oraya başkanlık yapsın.

@LostInAmstrdm: Siyasi baskı varsa @GalatasaraySK ya çıkıp bunu söyleyeceksin! Gerekirse küme düşelim, bu duruma düşmeyelim!

@ChampionCimbom: Eğer gerçekten medyada yer alan açıklamaları yaptıysa, orada bir dakika bile durmasın.

‏@GS_Maniaa: Görevin GALATASARAY başkanlığı yapmak, Aziz Yıldırım’ı savunmak ve biat etmek değil.

@muratcimen11: Galatasaray hükumete yaranmaya çalışmaz. Hükümet 25 milyon Galatasaraylıya yaranmak zorundadır

YALANLAMA VE VERGİ BORCU VURGUSU

Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, "Gülen grubuna mensup kişilerin, Aziz Yıldırım'dan 50 milyon Dolar istediği ve sonrasında şike operasyonu başlatıldığı" yönündeki iddiasını yalanladı.

Yarsuvat hakkında dava açacaklarını duyuran Albayrak, "Bu iddia kesinlikle doğru değil. Bu iddianın hukukçu olan bir kişi tarafından dile getirilmesi ise tam bir hezeyan. İddianın 12 Aralık 2014 tarihinde Galatasaray Kulübü'ne kesilen vergi cezasından sonra dile getirilmiş olması da oldukça düşündürücü. Son günlerde Cumhurbaşkanı tarafından sıkça dile getirilen ‘Tarafsız olan bertaraf olur, tarafınızı seçin’ tehdidi nedeniyle kamuyla doğrudan ya da dolaylı olarak ilişkisi olan bir kısım kişi ve kurumların müvekkilim ve camia mensupları aleyhine iddialarda bulunulmasının ‘zorunluluk’ haline getirildiğini üzülerek görmekteyiz. Açık bir iftira olan bu iddia nedeniyle tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı bildiririz" ifadelerini kullandı.

AZİZ YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, '50 milyon Dolar' iddiası hakkında, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Kamuoyunun bilmesi gereken husus, haberde yer aldığı üzere 50 Milyon Dolar ile ilgili, Aziz Yıldırım olarak benim hiç kimse ve hiçbir grupla herhangi bir diyaloğum olmamıştır" şeklinde konuştu. 

18/12/2014 11:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: galatasaray, duygun yarsuvat, , futbol, spor, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.