Galaxy Note 7 Nasıl Olacak

ads ads ads ads
27/07/2016
Bekir ÇAĞLAYAN

ads
Galaxy Note 7 Nasıl Olacak

Samsung Galaxy Note 7 Nasıl Olacak ?

Samsung'un yeni amiral gemisi telefon modeli Galaxy Note 7 büyük merakla bekleniyor.

Samsung'un merakla beklenen modeli Galaxy Note 7 hakkında bir çok sızıntı haber ortaya atılmış durumda. 2 Ağustos'da resmi olarak tanıtılacak modelle alakalı tüm bilgileri sizler için bir videoda topladık. Bakalım Galaxy Note 7 bizlere neler sunacak?

7.9mm kalınlığında ve 169 gram ağırlığında bir kasayla gelecek olan model 4000 mAh büyüklüğünde bir bataryaya sahip olacak. Note 7'nin ekran kasa oranı ise %73.9 seviyesinde. 5.7 inç boyutundaki ekranı AMOLED teknolojisi ile gelen üründe 2 farklı modelde Exynos 8893 ve Snapdragon 821 işlemciler bulunacak. RAM tarafında söylentilere göre 6GB kapasiteyle donatılan üründe parmak izi tarayıcısı ve IRIS tarayıcıya yer verilecek.

Android 6.0.1 ile gelecek Note 7 büyük ihtimalle çıkışından kısa bir süre sonra son sürüm Android Nougat'a terfi edecek.



Aynı zamanda Note 7, Samsung'un ilk USB Type-C bağlantı teknolojisini destekleyen telefon modeli olacak.



Ortaya atılan sızıntılara göre 2 ayrı model olarak çıkacak Note 7'de hem kavisli bir ekran, hem de düz bir ekran kullanılacak. Fakat sızan Note 7 görüntülerin tamamında ekranın kavisli olduğunu görüyoruz.

Aynı zamanda Note serisinin klasiği olarak Note 7'de de S-Pen yer alıyor. Fakat büyük bir geliştirme ile S-Pen artık ıslak ekranda ve su altında da işlev görebilecek. Böylelikle Note 7'nin, IP68 sertifikası sayesinde suya ve toza karşıda dayanıklı olduğunuda söyleyelim.

Depolama tarafında ise 64GB giriş modeli olacak. 128GB ve 256GB’lık modeller de yine dünya piyasalarında boy gösterecek.

Bu arada Note 7'den bahsederken neden Note 6 değilde 7 dediğinizi duyar gibiyiz. Samsung rekabet stratejisi ile Note 7'nin ismini Note 6 yaparak hali hazırda bulunan modeli S7'den daha düşük bir modelmiş gibi gözükmesini istemiyor. Ayrıca iPhone'un yeni modeli iPhone 7 ismiyle çıkacağından Note modelini ondan daha düşük bir modelmiş gibi kalmasını istemiyor.

Gelelim Note 7'nin satış fiyatı söylentilerine. Yabancı kaynaklarda yer alan haberlere göre Note 7, Avrupa'da 849 Euro'luk bir fiyatla satışa çıkacak. Bugünkü kur ile çevrildiğinde ise yaklaşık 2.715 TL yapıyor. Fakat bu fiyat bizleri sevindirmiyor keza S7 Edge'da buna yakın bir dolar etiketiyle Avrupa'da çıkış yapmasına rağmen ülkemize 3.299 TL'den girmişti.

27/07/2016 11:35
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: galaxy note 7, galaxy note 7 satış fiyatı, galaxy note 7 ürün bilgi
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.