GAÜ Kurucu Rektörü Akpınar İşbirliği ve Yatırım Zirvesi’ne Katıldı

ads ads ads ads
01/06/2015

ads
GAÜ Kurucu Rektörü Akpınar İşbirliği ve Yatırım Zirvesi’ne Katıldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar İstanbul Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi'ne katıldı.

GAÜ’den yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Diplomatlar Birliği (DMW) Türkiye ve Avrupa İşletmeler Birliği’nin (EBCA) ortaklaşa düzenlediği, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın desteklediği zirvede yerli ve yabancı bir çok yatırım paydaşı ve alanlarında lider kabul edilen şirket ve markalar bir araya geldi.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar zirvede, KKTC yükseköğretimi konulu sunum yaptı.

Akpınar, 120 farklı ülkeden öğrenci alan, uluslararası akredite ve denklikleri ile söz konusu temasları en üst düzeyde gerçekleştiren KKTC üniversitelerinin dünya yükseköğretimine de yön verdiğini belirtti.

Akpınar, KKTC ve TC üniversitelerin yanı sıra devletlerinin de bu yolda, her türlü uluslararası kabullerde beraber adım atmaları ve yapılacak yasal düzenlemelerin Türkiye ve KKTC yükseköğretimini bulunduğu konumdan daha da ileriye taşıyacağını ifade etti.

Akpınar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne uygulanan haksız ambargolara rağmen yükseköğretim kurumlarının yarattığı dinamizmin yatırım paydaşlarını da cazip kılacağını kaydetti. 

01/06/2015 12:42
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: gaü, serhat akpınar
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.