“GAÜ Liselerarası Kısa Film Yarışması”nın ödül töreni yapıldı

ads ads ads ads
23/04/2016

ads
“GAÜ Liselerarası Kısa Film Yarışması”nın ödül töreni yapıldı

Yarışmada; İzmir Atatürk Lisesi'nden Ömer Kartelli'nin “Gerçek Hayaller” isimli filmi birinci olurken, Muş Özel Bilim Teknik Koleji'nden Mehmet Sıddık Karadoğan’ın “Tezek” isimli çalışması ikinciliği, İstanbul Yeşilköy 50.Yıl Lisesi'nden Bora Yavuz Subaşı “Şah-Mat” isimli filmi ise üçüncülük ödüllerini kazandı.

GAÜ’den verilen bilgiye göre, “sinema alanında tutkulu lise öğrencilerini özendirmek” amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni, dereceye giren misafir öğrenciler ve konukların katılımıyla yapıldı.

GAÜ Millenyum Senato Kongre Salonu'nda yer alan galaya, onur konuğu olarak Kıbrıslı Türk Yönetmen Derviş Zaim de katıldı.

SAYGILI’YA DA ONUR ÖDÜLÜ

GAÜ tarafından Liselerarası Film Yarışması’nın 10. yılına özel “onur ödülü” TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’ya verildi. Törende, juri üyelerine de teşekkür sertifikaları sunuldu.

Türkiye'nin çeşitli yörelerinden gelen genç sinemacılar, GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Hossein Sadri, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Sualp Davut, Fakülte Akademisyenleri ve GAÜ öğrencileri tarafından karşılandı ve dereceye giren kısa filmler izlendi.

85 KISA FİLM KATILDI

85 kısa filmin katıldığı yarışmanın ödül töreninde konuşan GAÜ Rektör Yardımcısı ve GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hossein Sadri, üniversite olarak “içine kapanık” eğitim değil, “paylaşım mecrası” şeklinde bir yol izlediklerini ifade ederek, yarışma ile birçok coğrafyadan birçok insanın bir araya geldiğini ve daha fazla yere ulaşmasının sağlandığını kaydetti.

SAYGILI: “HER GEÇEN YIL KALİTE ARTIYOR”

Teşekkür plaketi takdim edilen Türk Ajansı Kıbrıs Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı da, İletişim Fakültesi'nin en önemli organizasyonlarından birinin “fikir sahibi” olması yanında birlikte 10 yıl önce bu fikri hep birlikte gerçekliğe taşıyan tüm kişileri sevgi ve saygı ile andığını belirtti.

Yarışmanın 10’uncusunun düzenlendiğini ve her geçen yıl kalitenin daha da arttığına işaret eden Saygılı, bakış açılarının yenilenmesi ve bu sayede birbirinden değerli konuklar ile genç sinemacıları buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Saygılı, ayrıca kendisine onur ödülünü takdim eden üniversite yetkililerine de teşekkürlerini sundu.

ZAİM: “SİNEMA, ZAMANI VE MEKANI TIRAŞLAMA SANATIDIR”

10. Yılın Onur Konuğu, Yönetmen Derviş Zaim de, bu Ada'da doğup büyümenin hayata dair düşünce ve görüşlerini biçimlendirdiğini anlatarak, “Sinema; zamanı ve mekanı tıraşlama sanatıdır” dedi ve şunları kaydetti:

“İnsanın yaşadığı adayı ve dolayısı ile dünyayı da bir ütopya veya distopya mekanı olarak algılaması kendi amacı ile doğru orantılıdır. Sizin, o mekanı ne ile doldurduğunuzla da doğru orantılıdır. Mimari ile sinemanın ortak payda olduğu bir alana doğru gidiyoruz.

Aslında yaptığım bütün filmler, zihnin bir izdüşümünü çıkarmak gibi görülebilir. Yeni başlayanlara da söylemek istediğim bunu yapmaktan vazgeçmeyin. İnsan havuza girmeden yüzmeyi öğrenemez, korkmayın. O deneyimi yaşayın, ama sadece deneyim fetişizmi ile yola çıkmayın. Yüzerken neler yapmanız gerektiği ile ilgili kitap da hep yanınızda olsun. Yani mürekkep kokusunu da hep duyun.” 

23/04/2016 14:37
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: gsü, ödül, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.