GAÜ Otobüsleri 6 Aydır Gümrükte Çürüyor

ads ads ads ads
03/03/2015

ads
GAÜ Otobüsleri 6 Aydır Gümrükte Çürüyor

Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) ücretsiz öğrenci taşımacılığı için ithal etmiş olduğu 13 okul otobüsü 6 aydır gümrükte çürüyor.

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler kurulu Başkan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi katıldığı bir TV programında yaptığı açıklamada, gümrükte bekleyen öğrenci servis otobüslerinin KAR_İŞ’in yersiz politikalarına takıldığını ifade ederek “Üniversiteler ülke ekonomisinin göz bebeği diyenler şimdi parmaklarının arkasına saklanmamalıdırlar” dedi.

Vehbi, KAR-İŞ’in önce ülke toplu taşıma sorununun çözümünde etkin rol oynaması gerektiğini, Üniversitelerin toplu taşımada öncü rol oynadığını ve bu uğurda da oldukça risk aldıklarını ifade etti.

Vehbi, “Keşke ülkede toplu taşımacılık sistemi olsa da, bizler de otobüslere, benzine harcadığımız parayı; laboratuvarlara, eğitime harcasak. Sonuç olarak bizler öğrencilerimizi taşıyoruz. Bu konudan herhangi bir gelir elde etmiyoruz” dedi.

Vehbi,” Bizler Girne Amerikan Üniversitesi olarak ulaşımda öğrenciye hizmet anlamında kaliteyi yakalamak ve öğrenci memnuniyetini ön planda tutmak düşüncesiyle yatırımlarımızı genişletiyoruz ve aynı zamnada da hükümetlere alternatif katkılar sağlıyoruz. Ama hükümetlerinde özelde Girne Amerikan Üniversitesi’nin genelde KKTC üniversitelerin bu anlamda aldıkları kararlara destek olması gerektiğini vurgulayarak” gümrükte bekleyen otobüslerimiz için bir imza kampanyası başlattık. Çözüm alınamazsa şok eylem planlarıyla hakkımızı arayacağız ve bu uğurda da geri adım atılmayacağız” mesajını verdi.

 

03/03/2015 10:39
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Girne Amerikan Üniversitesi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.