GAÜ’de Terör Konusu Masaya Yatırıldı

ads ads ads ads
25/04/2015

ads
GAÜ’de Terör Konusu Masaya Yatırıldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30’uncu yılını kutladığı 2014-2015 Akademik yılında Siyaset Bilmi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü tarafından “Politik Psikoloji Perspektifinden İŞİD Terörizmi” konulu sempozyum gerçekleştirdi.

GAÜ Siyaset Bilmi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü tarafından günümüzün güncel konularından birisi olan “Politik Psikoloji perspektifinden İŞİD Terörizmi” konulu Sempozyum açılış konuşmasını GAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ulvi Keser gerçekleştirdi. Keser konuşmasında, terörürn gelişimde ülkelerin bulunmuş oldukları stratejik konumlarının büyük öneme sahip olduğunu söylerken, günümüzdeki terör eylenlerinin birçoğunun nedeninin doğal kaynakların paylaşım konusu olduğunu belirtti.

2 oturumdan oluşan sempozyuma konuşmacı olarak Doç. Dr. Hüseyin Işıksal, Dr. Bryan Smith, Dr. Enver Gülseven, Doç. Dr. Ozan Ömerci, Doç. Dr. Evren Altınkaş ve Doç. Dr. Lawrence Emeagwali katıldı. Konuşmacılar sempozyumda, terörün geçmişten günümüze kadar olan süreçtedeki ilerleyişi ve etki alanları ile ilgili konuşmalarını gerçekleştirirken, gelecektteki olası terör faliyetleri ve ülke politikalarının terör karşındaki tutumları ile yaptırımları hakkında gerçekleştirmiş oldukları araştırma sonuçlarını aktardı. Orta Doğudaki en büyük terör eylemlerinin günümüzde başını çeken İŞİD’in terör eylemleri politik psikoloji perspektifinden irdelendi.

 

25/04/2015 12:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Girne Amerikan Üniversitesi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.