GAY olduğunu açıklayan ilk NBA oyuncusu Jason Collins emekli oldu

ads ads ads ads
20/11/2014

ads
GAY olduğunu açıklayan ilk NBA oyuncusu Jason Collins emekli oldu

2013 Mayıs’ında gay olduğunu açıklayan 35 yaşındaki Jason Collins, düzenlediği basın toplantısıyla aktif kariyerine son noktayı koyduğunu açıkladı.

NBA tarihinin e eşcinsel olduğunu açıklayan ve oynamaya devam eden ilk basketbolcusu Jason Collins, emeklilik kararını açıkladı. Cinsel tercihini açıkladıktan sonra Brooklyn Nets’e transfer olan 35 yaşındaki basketbolcu, 13 yıllık NBA kariyerini noktaladığını söyledi. ABD’nin 4 büyük spor ligi de düşünüldüğünde, eşcinsel olduğunu açıklayan ve aktif spor yaşantısına devam eden tek sporcu olan Collins, Nets’in evi Barclays Center’da düzenlediği basın toplantısında “Son 18-19 ay gerçekten olağanüstüydü. İnsan olarak çok geliştim. Umarım iyi bir takım arkadaşı ve takımına her şeyini adayan bir oyuncu olarak hatırlanırım” ifadelerini kullandı.

İNSANLARI CESARETLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİM

2013 Mayıs’ında henüz bir takımı yokken Jason Collins, Sports Illustrated dergisine gay olduğunu açıklamıştı. Şubat ayına kadar takım bulamayan Collins, 2001’de kariyerine başladığı takım olan Brooklyn Nets’le sözleşme imzalamıştı. Başarılı pivot, geçen sezon Nets formasıyla 22 maçta mücadele ederken, Nets taraftarları tarafından da büyük bir sevgi ile karşılanmıştı. Collins emekliliğini açıkladığı basın toplantısında son olarak cinsel tercihine vurgu yapıp “Ben, insanların kendi otantik hayatlarını yaşamaları onları cesaretlendirmeye ve onlarla konuşmaya ve çeşitliliği savunmaya devam edeceğim” dedi. 

20/11/2014 14:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Jason Collins
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.