Gazimağusa Devlet Hastanesi: “İlk kez oldu”

ads ads ads ads
15/12/2012
Kıbrıs Gazetesi-Ahmet İlktaç

ads
Gazimağusa Devlet Hastanesi: “İlk kez oldu”

Gazimağusa Devlet Hastanesi Morgu görevlileri akıl almaz bir hata yaparak, doğum sırasında ölen bebeklerini defnetmek isteyen acılı aileye bebeğin cansız bedeni yerine, siyah poşet içinde kesik bir bacak verdi.
Önceki gün özel bir klinikte doğum sırasında ölen bebeklerini teslim aldığını sanan aile, kendilerine verilen siyah poşetin içinden yetişkin bir insanın bacağı çıkınca şok oldu.
Gazimağusa Mezarlığı’nda bebeğin yıkama işlemi yapılacağı sırada fark edilen skandal olay sonrasında hemen Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne giden öfkeli aile, durumu yetkililere bildirdi. Morgda yapılan arama sonucunda minik bebeğin cansız bedeni bulunarak aileye teslim edilirken, şanssız bebek dün toprağa verildi.
Ailenin yaşanan olaydan sonra ilk andaki öfkelerinin dindiği ve hastane çalışanlarından şikâyetçi olmadıkları öğrenilirken, kefenden çıkan ayağın bir şeker hastasına ait olduğu, önceki günkü bir ameliyatta kesildiği ve imha edilmek için hastanenin morgunda bekletildiği bilgisi verildi.
Bu arada, doğumda ölen bebeğin, özel klinikten devlet hastanesi morguna siyah bir poşet içerisinde gönderildiği ancak, tedbirsizlik sonucu poşetin üzerinde çocuğun isminin yazılmadığı öğrenildi.
Sabah saatlerinde gelen ailenin de bebeklerini almak istediklerini bildirmesi üzerine de morg görevlisi bebeğin içinde bulunduğu poşete benzeyen ancak, içerisinde ayak olan siyah poşeti verdiği belirtildi.

İlk kez oldu
Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erdal Özcenk ise, hastanelerinde ilk kez böyle bir yanlışlıkla karşılaştıklarını söyledi.
Böyle bir olayın tekrar yaşanmaması için morg servisindeki çalışma disiplininin gözden geçirileceğine değinen Özcenk, ailenin olayla ilgili olarak çok olgun davrandığını ve şikâyetçi olmadığını kaydetti.
Hatalı personellerle ilgili olarak soruşturma başlattıklarına değinen Özcenk ayrıca, bebeklerini kaybeden ailenin üzüntülerini paylaştıklarını belirtti.

15/12/2012 13:26
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Gazimağusa Devlet Hastanesi, kesik bacak, ölü bebek
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.