'Gazze'de durum daha da kötüye gidebilir'

ads ads ads ads
22/07/2014

ads
'Gazze'de durum daha da kötüye gidebilir'

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail ile Gazze arasında derhal ateşkes yapılması gerektiğini belirterek, "Eğer kan dökülmesinin önüne geçilmezse durum daha kötüye de gidebilir" dedi.

Mısır'ın başkenti Kahire'ye gelen BM Genel Sekreteri Ban, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Mısır'ın sunduğu ateşkes teklifine dikkati çekerek, söz konusu girişimin bazı şartlarının kabul edilmediğini ifade etti. Ban, sözlerine şöyle devam etti:

"Eğer tüm şartlar tartışılırsa bu vakit alacaktır. Vakit alacak bu görüşmeler taraflar arasındaki soruna çözüm olmayacak, ölümler devam edecektir. Bu da iki tarafın da yararına olmayacak. Ayrıca, şiddetin durması ve görüşmeler için fırsat verilmesi gerekiyor."

BM Genel Sekreteri Ban, ayrıca taraflar arasında yapılacak görüşmelerde yardıma hazır olduklarını dile getirdi.

İsrail ve Gazze arasında derhal ve koşulsuz bir ateşkesin olması gerektiğinin altını çizen Ban, "Bu sorunu erteleyemeyiz. Eğer kan dökülmesinin önüne geçilmezse durum daha kötüye de gidebilir. Bu durum Gazze halkı ve İsrail için de pahalıya mâl olabilir" diye konuştu.

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri ise Mısır'ın ateşkes girişiminin kapsayıcı olduğunu belirterek, "Ateşkes oluşturulurken iki tarafın da kabul görmesi ve tüm meseleleri ele alacak fırsat sunması hedeflenmişti" dedi. Şükri, şu ana kadar taraflardan fikirlerinin değiştiğine dair bir adım mülahaza edilmediğini kaydetti.

Mısır, Filistinli gruplar ile İsrail arasındaki karşılıklı saldırıların durması ve sınır kapılarının açılmasını öngören ateşkes girişiminde bulunmuştu. 

22/07/2014 11:26
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: gazze, ban ki moon, açıklama, haber dünya
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.