Gazze'de Ölü Sayısı 1035

ads ads ads ads
28/07/2014
HK

ads
Gazze'de Ölü Sayısı 1035

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik gece boyunca devam eden bombardımanında dört Gazzeli daha hayatını kaybetti. Ölü sayısı 1035'e yükseldi. İsrail sabah saatlerinde 'ateşe ateş, sükunete sükunetle karşılık vereceğiz' açıklaması yaptı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Temmuz'dan beri düzenlediği saldırılar gece boyunca da devam etti. Gece bombardımanında dört kişi hayatını kaybetti.

Ölenlerden biri, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'a düzenlenen topçu ateşi sırasında hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı, gece boyunca bölgedeki farklı hastanelerde tedavisi süren üç yaralının da yaşamını yitirdiğini aktardı.

Al Jazeera kaynakları, sabah saatlerinde İsrail ordusunun Cabalya'nın doğusundaki bölgelere topçu bombardımanı gerçekleştirmekte olduğu bilgisine ulaştı. Kassam Tugayları ise İsrail'e havan bombalarıyla karşılık veriyor.

'Koruyucu Hat' adı altında 7 Temmuz'da Gazze’ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

Genellikle sivil yerleşim birimlerinin hedef alındığı saldırılarda şu ana kadar 1035 kişi kaybetti, 6 binden fazla insan yaralandı.


'Ateşe ateş, sükunete sükunet'

Anadolu Ajansı'na açıklama yapan ve ismini açıklamak istemeyen bir İsrail yetkilisi, "Siyasi düzeyde talimatlar, ateşkese saygı duyulması yönünde. Ancak sükunete sükunetle, ateşe ateşle karşılık verilecek" dedi.

Kaynak, "Roket atıldığında roketle, ateş açıldığında misliyle karşılık verilecek. Hamas ateşkese uymazsa, ateşkese uyulmayacak. Gazze'de tünellere karşı başlattığımız operasyon devam edecek" ifadelerini kullandı.

'Müslümanları seferber olmalı'

Dünya Müslüman Alimler Birliği ise, tüm dünya halklarını Gazze'ye destek olmaya çağırdı. Birlik Başkanı Yusuf El Karadavi ve Genel Sekreteri Ali Karadaği'nin imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Gazze halkına destek olmanın şer'i bir görev olduğu kaydedildi.

Açıklamada, "İslam ve Arap dünyasının içinde bulunduğu bu zor şartlarda Gazze halkına destek olmak için tüm Müslümanları seferber olmaya çağırıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada İsrail güçlerinin Gazze'deki kardeşlerine destek olmak için Kudüs ve Batı Şeria'da gösteriler düzenleyen halka saldırıları kınanırken, tüm dünyaya Gazze'deki saldırıların acilen durdurulması için çalışma çağrısında bulunuldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı 

28/07/2014 13:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: gazze, filistin, israil
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.