Geçitkale Göletinin Kapasitesi Artırılıyor

ads ads ads ads
02/07/2015

ads
Geçitkale Göletinin Kapasitesi Artırılıyor

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Geçitkale Göletinin kapasitesinin artırılması için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Dinçyürek, Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş'ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından Geçitkale Göleti ve bölgede yaşanan su sıkıntısıyla ilgili incelemelerde bulunuldu.

Dinçyürek incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, Geçitkale Göletinin verimliliğini artırma adına girişimlerin başladığını, Su İşleri Dairesine bağlı teknik ekiplerin gölette bir süredir çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtti.

Çalışmaların iki temel bacağı olduğunu ifade eden Dinçyürek, bunlardan birinin mevcut su tutma kapasitesinin artırılması olduğunu kaydetti.

Bir kaç ay sonra sıcakların daha da arttığı dönemde gölette bulunan suyun neredeyse tamamen biteceğini belirten Dinçyürek, bu zaman zarfında gölette derinleştirme çalışması yapılacağını vurguladı.

Gölette yapılacak olan ikinci çalışmanın da, gölete gelen su miktarını artırmak olduğunu söyleyen Dinçyürek, bölgeden geçen dereden yeni bir geçiş yaratmak suretiyle su tutma kapasitesini arttırmayı amaçladıklarını belirtti.

Dinçyürek, yapılacak çalışmalarla aynı zamanda bölgenin sualtı kaynaklarının da zenginleşeceğini, böylelikle göletten elde edilen su miktarının da artırılacağını ifade etti.

Çalışmaların süratle tamamlanması için girişim yaptıklarını belirten Dinçyürek, yaptıkları işbirliği nedeniyle Geçitkale Belediyesine de teşekkür etti.

ÖZTAŞ: “YILLARDIR ÇÖZÜLEMEYEN SORUNLARIMIZ ÇÖZÜLÜYOR”

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş da konuşmasında, yıllardır dile getirilip bir türlü çözülemeyen konularla ilgili Dinçyürek'in girişimi ve sorunları yerinde incelemesi ve çözümler ortaya koymasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Bu girişimlerin kendilerini daha da motive ettiğini söyleyen Öztaş, Bakan Dinçyürek'e teşekkür etti. 

02/07/2015 14:36
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Hakan Dinçyürek, Geçitkale, Gölet, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.