Gemikonağı Erdal Abit İlkokulu kapatılmamalı

ads ads ads ads
12/09/2017

ads
Gemikonağı Erdal Abit İlkokulu kapatılmamalı

Lefke bölgesi sivil toplum örgütleri, Gemikonağı’ndaki Erdal Abit İlkokulu’nun kapatılmasına yönelik girişimler bulunduğunu iddia ederek, sözkonusu okulu kapattırmayacaklarını ve bu yönde her türlü mücadeleyi vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Okul avlusunda bir toplantı gerçekleştiren bölge sivil toplum örgütü ile Lefke Belediyesi temsilcileri, KTÖS yetkilileri, öğretmenler ve veliler, okulun kapatılamaması için birlikte mücadele etme kararı aldı.

Toplantı sonrasında Gemikonağı Erdal Abit İlkokulu’nun açık olduğu ve 18 Eylül’de herkesin çocuğunu okula göndermesi çağrısında da bulunuldu.

Konuyla ilgili olarak basına açıklamada bulunan Denizli- Gemikonağı Kalkındırma Derneği Başkanı Türkay Fotalı, Eğitim Bakanı ile LAÜ Rektörünün hazır bulunduğu toplantıda kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini savunarak, bu okulu kapattırmayacaklarını kaydetti.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da Erdal Abit İlkokulu’nun başka yere taşınacağı konusunda verilen sözler olduğunu ancak bu konuda bir şey yapılmayarak okulun fiilen kapatılma noktasına getirildiğini belirterek, bölge halkının okula sahip çıkacağını ve okulun kapatılmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Veliler adına konuşan Melek Tanış da 18 Eylül Pazartesi günü velilerin çocuklarıyla okulda olacağına işaret ederek, herkesi okula sahip çıkmaya çağırdı.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de Erdal Abit İlkokulu’nda manevi bir yıkım yaşandığına ve hızla gelişen Gemikonağı bölgesinin bu okula ihtiyacı olduğuna dikkati çekerek, okul arazisinin LAÜ’ye peşkeş çekilmeye çalışıldığını ve okulu kapatmak için bir girişim başlatıldığını savundu.

Lefke Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri Koordinatörü Teoman Oktay ve Lefke Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Vehid Nekibzade de söz alarak, Gemikonağı Erdal Abit İlkokulu’nun bölge için önemine değindiler ve okulun kapanmaması için mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladılar.

12/09/2017 21:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Gemikonağı Erdal Abit İlkokulu
MANŞETLER

HK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.