Genç çift 5 gün arayla aynı hastalıktan öldü

ads ads ads ads
26/09/2016

ads
Genç çift 5 gün arayla aynı hastalıktan öldü

25 yaşındaki Dalton'u kaybettikten 5 gün sonra 26 yaşındaki eşi Katie de aynı ölümcül hastalıktan hayatını kaybetti.

Amerika'da 26 yaşındaki Katie Prager isimli kadın, 25 yaşındaki kocası kistik fibrozisten öldükten 5 gün sonra aynı hastalıktan hayatını kaybetti. Daily Mail'in haberine göre genetik akciğer hastalığı için ortalama hayatta kalma yaşı 40.

Çift, 2011 yılında evlendi. Dalton Prager isimli adam 2014'te akciğer nakli olduktan sonra kendisine bakmaları için ailesinin yanına taşındı. Katie ve Dalton birbirlerini en son geçen Temmuz ayında 5. evlilik yıldönümlerinde gördüler. Dalton geçtiğimiz hafta ölene dek karısını son bir kez görmeyi hayal ediyordu.

 Geçen yıl akciğer nakli gerçekleştirilen Katie, lenf kanserine yakalandı. Onun da son günlerinde yapmak istediklerinin başında kocasına görmek vardı. Dalton'un ölümü onun için çok zordu ancak ona yakında kavuşacağından emindi.



Evinde annesinin, babasının, kardeşinin ve köpeklerinin yanında huzur içinde ölmek isteyen Katie için geçtiğimiz cumartesi günü erken noel kutlaması yapıldı. Annesi Debra Facebook'ta paylaştığı yazıda duygularını şöyle anlattı:

"Dalton'un onu kollarını açmış beklediğini biliyorum. Üzülmek bencilce. Kızım artık oksijensiz nefes alabiliyor, diyalize girmek zorunda değil ve tanrı onun bütün acılarına son verdi."



Katie, kistik fibrozis ile birlikte Burkholderia cepacia adı verilen ölümcül bir bakteriye daha yakalanmıştı. Genç kız bakteriyi Dalton'la tanıştıktan sonra başka bir kistik fibrozis hastasından kapmıştı. Doktorların kistik fibrozisi olanlarla kesinlikle bir araya gelmemesi konusunda bütün uyarılarına rağmen Dalton'u görmeye gitti.

Lenfomaya yakalanan Dalton, kanser tedavisini tamamladıktan sonra zatürre ve bir virüs enfeksiyonu sebebiyle hastaneye yatırıldı. Ülkenin iki farklı şehrinde ölümle pençeleşen çiftten önce Dalton hayatını kaybetti. Ondan 5 gün sonra da eşi Katie.

26/09/2016 12:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Katie Prager, Dalton Prager
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.