Genel Gıda Ve Yem Yasa Tasarısı Oybirliğiyle Kabul Edildi

ads ads ads ads
20/10/2014

ads
Genel Gıda Ve Yem Yasa Tasarısı Oybirliğiyle Kabul Edildi

Meclis Genel Kurulu’nda “Genel Gıda ve Yem Yasa Tasarısı” oybirliğiyle kabul edildi.

Genel Kurul’da bugün son olarak “Genel Gıda ve Yem Yasa Tasarısı” ele alındı. Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komitesi Başkanı Armağan Candan tasarıya dair komite raporunu okudu.

Raporun okunmasından sonra söz alan komite üyesi UBP Milletvekili Ersan Saner, Genel Gıda ve Yem Yasa Tasarısı’nın önemine dikkat çekerken, TDP Milletvekili Zeki Çeler, yasanın takipçisi olacaklarını kaydetti.

İlgili Komite’nin başkanı Armağan Candan da, Genel Gıda ve Yem Yasa Tasarısı’nın AB’ye uyum konusunda önemli bir yasa olduğunu anlattı.

Daha sonra komite raporu madde madde oylandı. Beş maddede yapılan teknik değişikliklerin de onaylanmasıyla yasa tasarısı oybirliğiyle kabul edildi.

Tasarı, ilgili AB mevzuatının uyumlaştırılarak, gıda ve yemin yönetimi ile ilgili genel ilkelerin belirlenmesini, gıda ve yem güvenliğine doğrudan veya dolaylı olarak etkisi olan konularda yapılması gerekenlerin belirlenmesi ile gıda ve yemin üretimi, işlenmesi ve dağıtımıyla ilgili tüm aşamalarda gıda ve yem güvenliğine ilişkin esasları ve bağımsız bir Gıda Güvenliği Risk Değerlendirme Kurulu oluşturulmasına ilişkin kuralları kapsıyor.

Bu tasarının onaylanmasıyla bugünkü çalışmalarını tamamlayan Meclis Genel Kurulu, gelecek toplantısını Perşembe gün saat 10.00’da yapacak. 

20/10/2014 21:33
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.