Gent-Zenit maçına Rus taraftarlar alınmayacak

ads ads ads ads
01/12/2015

ads
Gent-Zenit maçına Rus taraftarlar alınmayacak

Türkiye-Rusya gerginliği Belçika'ya da sıçradı. Gent şehrinin belediye başkanı Daniel Termont, bölgedeki Türk nüsufun yoğun olması nedeniyle 9 Aralık'ta Rus ekibi Zenit ile oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi maçına konuk ekibin taraftarlarının alınmayacağını açıkladı. Rusya Spor Bakanı Vitali Mutko ise karara tepki gösterdi ve, "Taraftarlarımız Belçika'ya gidecek" restini çekti.

Belçika'nın Gent futbol takımının 9 Aralık'ta Rus takımı Zenit ile kendi sahasında yapacağı Şampiyonlar Ligi maçına Rus taraftarlar alınmayacak.

Gent Belediye Başkanı Daniel Termont, Rusya-Türkiye ilişkilerinin gergin olduğu bir ortamda, Türk nüfusunun yoğun olduğu bölgeye Rus taraftarların gelişinin sorun teşkil edebileceğini söyledi. Termont, Zenit taraftarlarının iyi bir imajının olmadığını da belirterek, "Şehirde güvenlikten sorumlu kişi benim. Zor bir karar oldu ama vatandaşlarımın güvenliğini düşünmek zorundayım" dedi.

Başkan Termont (üstte), Zenitli taraftarların stada alınmayacağını aktarırken, bunun yanında hukuki olarak Gent şehrine gelmelerini engellemenin mümkün olup olmadığını da araştırdıklarını açıkladı.

Rusya Spor Bakanı Vitali Mutko ise Gent Belediye Başkanı Daniel Termont'un açıklamalarına tepki gösterdi. Mutko, "Bu durum kesinlikle normal değil. UEFA ve FIFA kurallarına göre stat kapasitesinin yüzde 10'u misafir takıma ayrılır. Rus taraftarlar Belçika'ya gidecek. UEFA'dan her türlü güvenlik garantisi istedik. Eğer şehrin yetkilileri güvenliği sağlayamıyorsa maç tarafsız sahaya alınmalı" dedi.

Belçika'da yaklaşık 200 bin Türk yaşıyor. Bunların yüzde 50'lik bölümü de Zenit maçının oynanacağı Gent ve Antwerp şehirlerinde yaşıyor.

BU MAÇ GENT İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda son maçlar öncesinde Zenit, 5 karşılaşmada topladığı 15 puanla liderliği ve 2. turu garantilemiş durumda.

Kupada bu yılın sürpriz ekibi olan Gent ise 7 puanla ikinci sırada. Belçika ekibini 6 Valencia takip ediyor. Dolayısıyla Gent-Zenit karşılaşması ev sahibi takım için hayati önem taşıyor.

H GRUBU PUAN DURUMU

Zenit 15

Gent 7

Valencia 6

Lyon 1 

01/12/2015 12:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Türkiye-Rusya, belçika, Daniel Termont, Gent-Zenit
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.