Girne Belediyesi’nden ‘’Köpeğinizi Terk Etmeyin’’ Çağrısı

ads ads ads ads
01/08/2015

ads
Girne Belediyesi’nden ‘’Köpeğinizi Terk Etmeyin’’ Çağrısı

Girne Belediyesi, köpek sahiplerine hayvanlarını terk etmeme çağrısında bulundu.

Girne Belediyesi Sağlık Şubesi’nin konuyla ilgili açıklamasında, hayvanlarını terk etmesi durumunda köpek sahiplerine Hayvan Refahı Yasası’nın 6’ncı maddesinin H bendi uyarınca, aylık brüt asgari ücretin 4 katına kadar para cezası, 6 aya kadar hapis cezası veya her iki cezanın da verilebileceğine dikkat çekti.

Kentin birçok bölgesinde çeşitli rahatsızlıklara neden olan sokağa hayvan bırakmanın, sokak hayvanlarının üremesinde ve sayılarının kontrolsüz bir şekilde artmasında en büyük etken olduğu vurgulandı.

ZİYA RIZKI CADDESİ İLAÇLANDI

Öte yandan Girne Belediyesi Sağlık Şubesi ve Girne Hayvanları Kurtarma Merkezi, Girne Ziya Rızkı Caddesi’ndeki sokak köpekleriyle ilgili çalışma başlattı.

Kene görülen cadde ilaçlanırken, sokak köpeklerinin bakımı da yaptı. Yapılan denetimler sonucu durumu iyi görülmeyen köpekler, tedavi edilmek amacıyla kliniğe götürüldü.

SAĞLIK ŞUBESİ TÜM İHBARLARI DEĞERLENDİRİYOR

Girne Belediyesi Sağlık Şubesi Amiri Naile Soyel, sokak köpeklerinden oluşan rahatsızlıklarla ilgili aldıkları tüm ihbarları değerlendirdiklerini söyledi.

Naile Soyel, yapılan şikâyetlerin değerlendirilmesi ve müdahale edilmesi için Girne Belediyesi Sağlık Şubesi’nin 8152235 numaralı telefonuna bilgi verilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

01/08/2015 14:20
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: girne, belediye, köpek
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.