Girne sanat galerisi 2 Kasım'da açılıyor

ads ads ads ads
28/10/2017

ads
Girne sanat galerisi 2 Kasım'da açılıyor

Girne’ye elektrik temin eden ilk trafo özelliği taşıyan eski trafo binasını sanat galerisine dönüştüren Girne Belediyesi, binanın açılışını 2 Kasım’da saat 16.00’da bölge sanatçılarının karma eserlerinden oluşturulan “Trafo’da Sanat Sergisi” ile birlikte gerçekleştiriyor.

Girne Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Cengizhanlı Sokak’ta, “Beycanlar” denilen bölgeye çarşı merkezinden girişte bulunan ve kentte kamuya ait ilk sanat galerisi olma özelliği taşıyan binanın açılışına tüm sanatseverler ve halk davet edildi.

Küratörlüğünü İpek Denizli Karagöz’ün yaptığı sanat galerisinin, “Trafo’da Sanat Sergisi” adlı ilk sergisinde Bahar Çıralı, Batu Gündal, Bedia Kale, Canan Aksoy, Cumhur Deliceırmak, Erman Karagöz, Fatma Özok, Hasan Eminağa, İpek Denizli, Menteş Korucan, Mümine Yağlı, Oktay Aksoy, Rauf Ersenal, Salih Mustafa Çizel, Selen Selışık, Şenol Özdevrim, Serhat Selışık, Serkan İlseven, Sevcan Çerkez, Sevim Erdal, Zehra Şonya ve Zülal Karlıova’nın eserleri yer alacak.
 
“ULUSAL VE ULUSLARARASI TÜM SANATÇILARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapan sanat galerileri, sanat merkezleri ve müzelerin bir kentte yaşayan insanların yaşam kalitesinin ve kültür seviyesinin yükseltilmesine katkı sağladığına işaret ederek, bu binanın hem bölge hem de ülke sanatçıları ve sanatseverleri için önemli olduğunu söyledi.

Güngördü, “Bir dönemler elektrik enerjisi dağıtan bu binanın sanatın enerjisini, öncelikle bölgeye, kentimize, ülkemize ve tüm dünyaya yayarak, sanatın birleştirici gücüyle birlik ve barışa katkı sağlamasını temenni ederim” dedi.

Ulusal ve uluslararası tüm sanatçılara ev sahipliği yapacak, kentteki kamusal anlamdaki ilk sanat galerisinin hayırlı olmasını dileyen Güngördü, tüm halkı, sanatçı ve sanatseverleri açılışa davet etti.

28/10/2017 16:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Girne sanat galerisi
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.