Girne'de Aids Paniği

ads ads ads ads
21/08/2014
HK

ads
Girne'de Aids Paniği

Girne’de yaşayan üniversite öğrencisi 7 aylık hamile Nijeryalı 22 yaşındaki genç kız bebeği için doktor kontrolüne gidince AIDS olduğu ortaya çıktı

Star Kıbrıs Gazetesi'nden Suna Erden'in haberine göre, Kuzey Kıbrıs’ta üniversite eğitimi için gelen 22 yaşındaki genç kızın hem 7 aylık hamile olduğu hem de AIDS hastası olduğu ortaya çıktı. Girne’de yaşayan Nijerya uyruklu O.F.O’nun hamile olmasından dolayı doktora gittiği yapılan kontroller sonucu AIDS hastalığına yakalandığı belirlendi. Hastane görevlilerin polise haber vermesi üzerine genç kız ifadesi alındıktan sonra sınır dışı edildi. Öte yandan genç kızın çocuğunun babası olduğunu iddia ettiği Nijerya uyruklu erkek arkadaşında ise hastalığa rastlanmadığı öğrenildi. Genç kızın hastaneden alınıp eşyalarını dahi toplayamadan sınır dışı edilmek üzere polise götürülmesine tepki veren arkadaşları, kandırılarak ülkeye getirildiklerini öne sürdü. Nijerya uyruklu F.G.R Star Kıbrıs’a yaptığı açıklamada her yıl onlarca Nijeryalı gencin kandırılarak üniversite eğitimi için KKTC’ye getirildiğini iddia etti. F.G.R, “Bazılarımız günde 30 liraya 14 saat çalışıyoruz. Bazılarımız ise yaşamını idame ettirmek için fuhuş yapıyor. Bedenini satmak zorunda kalan Nijeryalı kızlar hastalık kapıyor” dedi.

HAMİLE GENÇ KIZIN AIDS HASTASI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Üniversite eğitimi için KKTC’ye gelen 22 yaşındaki Nijeryalı genç kızın hem 7 aylık hamile olduğu hem de AIDS hastası olduğu öğrenildi. Girne’de yaşayan Nijerya uyruklu O.F.O’nun hamile olmasından dolayı doktora gittiği yapılan kontroller sonucu AIDS hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. Hastane görevlilerin polise haber vermesi üzerine genç kız eşyalarını dahi toplayamadan sınır dışı edilmek üzere polise götürüldü.

Kaynak: Star Kıbrıs - Suna Erden 

21/08/2014 14:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: girne, nijerya, aids
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.