Girne'de Bir Hemşireyi Dövdüler

ads ads ads ads
25/12/2014

ads
Girne'de Bir Hemşireyi Dövdüler

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, saat 05:30 sıralarında bir çağrı üzerine Girne’de Tünel Bar civarlarına giden Hızır Acil Ekibi’nden hemşirenin ciddi şekilde darp edildiğini açıkladı.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, bugün bir hemşirenin daha darp edildiğini belirterek, sağlık çalışanlarının korunmasına yönelik erken zamanda önlem alınması çağrısında bulundu.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Şencan yaptığı yazılı açıklamada, saat 05:30 sıralarında bir çağrı üzerine Girne’de Tünel Bar civarlarına giden Hızır Acil Ekibi’nden hemşirenin ciddi şekilde darp edildiğini kaydetti.

Hemşire ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırı ve darp olaylarının son zamanlarda arttığını kaydeden Şencan, “Bu sistemde çalışan meslektaşlarımızın can güvenliği acil olarak sağlanmalıdır. Günde 17 saatlere kadar nöbet tutmak zorunda kalan arkadaşlarımızın bu gibi şiddet olayları ve olumsuz koşullarla çalışma motivasyonları iyice kırılmaktadır” dedi.

Özel Güvenlikle ilgili yasanın çıkarılmasını beklediklerini kaydeden Şencan, “Girne Dr Akçiçek hastanesinde 24 saat Hastane polisi gereksinimi ortadadır. İş güvenliği konusunda yasal olarak hastane çalışanları ve özellikle hemşire ve ebeler korunmalıdır” dedi.

Yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Şencan, Sağlık Bakanlığı Yetkililerini en kısa sürede girişim yapmaya çağırdı. 

25/12/2014 16:46
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: hemşire, darp, haber, girne, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.