Girne’deki kazada 1 tutuklu

ads ads ads ads
26/11/2015

ads
Girne’deki kazada 1 tutuklu

Çatalköy’de dün meydana gelen ve 77 yaşındaki Naciye Fakir’in yaşamını kaybettiği trafik kazasının zanlısı, bugün Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Olayın ardından Girne Trafik Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı geniş çaplı araştırma sonucu, Reşat Karaca dün akşam tutuklandı.

Zanlı bugün sabah saatlerinde Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Meselenin tahkikat sorumlusu Girne Trafik Müdürlüğünde görevli polis çavuşu Ümit Kahveci, mahkemede verdiği yeminli ifadede, zanlı Reşat Karaca’nın, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu bir kişinin ölümüne sebebiyet verme suçundan metalder olduğunu söyledi.

Dün saat 06:30 sıralarında , Acapulco Kavşağı bölgesinde yol kenarında yaralı bir kadın bulunduğu yönündeki ihbarın ardından olay yerine gittiklerini ve yapılan incelemede olayın bir trafik kazası olduğunun tespit edildiğini kaydeden Kahveci, olayda ağır yaralanan Naciye Fakir’in, 09:15 sıralarında kaldırıldığı Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde yaşamını kaybettiğini anlattı.

Olayın ardından geniş çaplı araştırma başlatıldığını ve bölgedeki kamera kayıtlarının incelendiğini dile getiren tahkikat sorumlusu, olay yerinde bulunan kaporta parçalarında yapılan araştırma sonucu, Naciye Fakir’e, DM 941 plakalı Renault 9 marka aracın çarpmış olduğunun belirlendiğini kaydetti.

Bölgede yapılan aramada, DM 491 plakalı aracın, Çatalköy’de bulunan bir otel inşaatında, terk edilmiş olarak bulunduğunu ve sahibinin belirlendiğini söyleyen Kahveci, araç sahibi Reşat Karaca’nın, dün gece 22:00 sıralarında polise giderek teslim olduğunu kaydetti.

Meseleyle ilgili tahkikatın yeni başladığını kaydeden Kahveci, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlı Reşat Karaca aleyhine 1 gün tutukluluk talep etti.

Girne Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Melek Esendağlı tahkikatın selameti için zanlı aleyhine 1 gün tutukluluk emri verdi. 

26/11/2015 14:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: naciye fakir, kaza, girne, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.