Gittikçe mutsuzlaştırıyor

ads ads ads ads
28/10/2014

ads
Gittikçe mutsuzlaştırıyor

Oyun bağımlılığının diğer bağımlılıklardan farklı olduğu belirlendi.

İngiltere'deki Cambridge ve Londra üniversitelerinden bilim adamlarının araştırması, aşırı oyun oynayanların beyninin ödül merkezinde değişiklik olduğunu, bu nedenle oyun bağımlılığının diğer bağımlılıklardan farklılık gösterdiğini ortaya koydu.

OYUN BAĞIMLILARI MUTSUZLAŞIYOR

Araştırmaya bahis ve benzer oyunlara bağımlılar ile bu oyunları oynamayanlar katıldı. Tüm katılımcılarda, vücutta morfin gibi etki gösteren opioid (bir kimyasal) alıcılarının sayısını ölçen bilim adamları her iki grupta da fark bulamadı. Bu, oyun bağımlılığının diğer bağımlılıklardan farkının ilk göstergesiydi. Kokain, alkol, tütün gibi başka bağımlılıkları olanlarda opioid sayısında artış olduğu biliniyordu. Daha sonra sporun ardından doğal olarak üretilen endorfinin hormonunun salgılanması için katılımcılara ilaç (amfetamin) verildi.

Oyun bağımlılarının ilaçtan sonra daha az endorfin salgıladığı ve daha az mutlu olduğu görüldü. Bilim adamları, oyun bağımlılarının beynindeki değişiklik nedeniyle zamanla daha az mutlu olduğunu, mutlu olmak için daha fazla oyun oynadığını ve bağımlılığın arttığını, beynin opioidlere çok daha az tepki verdiğini belirtti. Oyun bağımlılığının tedavisinde yeni yöntemlerin kullanılmasına ışık tutan araştırmanın sonuçları Berlin'deki Psikofarmokoloji Kongresi'nde sunuldu. 

28/10/2014 15:33
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: oyun, bağımlılık, mutsuzluk, haber
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.