GLENORCHY | Halil Paşa yazdı

ads ads ads ads
27/02/2017

ads
GLENORCHY | Halil Paşa yazdı

Glenorchy Queenstown’dan çok daha küçük bir göl kasabası. Wakatipu gölünün kuzey ucunda, kuzeyden gelerek gölün sularını besleyen pek çok nehrin ve derenin de yanı başında yer alıyor. Queenstown - Glenorchy yolu ise, Yeni Zelanda’lı yorumculara göre Güney’in en güzel manzaraya sahip sürüş yollarından birisi…



Bir yanımız dağ, diğer yanımız nehir, vadi, hafif virajlı bir yolda ilerledik.

Koyunlar ve inekler. Tüyleri yeni kırkılmış. Koyunlar bizdekilerden daha iri. Kahverengi beyaz çizgili olan ineklerinse hem başı hem de vücudu daha büyük. Yüzlerce, binlerce koyunlar ayrı, inekler ayrı, etrafı tellerle çevrili geniş otlaklarda, kendi başlarına otluyorlar.



Bölgenin pek çok tepe ve dağı volkanik olduğundan olmalı, buralardaki dağların zirvelerinde ormanlar yoktu.

Kasabanın girişine varınca, “Well come to Glenorchy”, hemen altında ise “Gate of Paradise” (cennetin kapısı) yazılı tabelasının önünde İzzet’le bir hatıra fotoğrafı çektirdik.



Az ileri daha sürünce gölün sularında pek çok ağaç karşıladı bizi. Bunlar bataklıklarda, nehir ve deniz sularında yetişen Mangroves ağacı değildi. Biraz ökaliptüs, biraz çam, biraz da Mangroves karışımı bir görüntüsü vardı.

Küçük bir de iskelesi bulunan göl kıyısında ise bir çift uzak doğulu genç, evlenmek üzere olmalılar ki, fotoğraf çektiriyorlardı. Gelin güveyinin yanı sıra, fotoğrafı çeken genç ile bir de ona ışıkçı olarak yardım eden olmak üzere 2 kişi daha vardı.



Kendimi alamadım bastım deklanşöre bir de ben çektim onları.

Glenorechy’den bakınca, ta uzaktaki ırmak yataklarından yükselen dumanın, aslında o gün hızlı esmekte olan rüzgarın etkisiyle nehrin kurumuş beyaz toprak tepeciklerinden yükseldiğini, nerdeyse 10 km. daha sürünce anladık.

İleride bu yoldan çok daha güzel rotalarla karşılaşacaktık…. 

27/02/2017 11:50
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Glenorchy, halil paşa
MANŞETLER

HK TATİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.